Rožaje: Učionice u OŠ "Mustafa Pećanin" opet tople

Ne osjećamo potrebu da se bilo kome zahvalimo za tople učionice. Valjda bi to trebalo da bude normalan ambijent za izvođenje nastave, kažu roditelji
257 pregleda 0 komentar(a)
rozaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
rozaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.10.2011. 16:45h

U Osnovnoj školi „Mustafa Pećanin“ oko 1.100 djece u srijedu su dočekale tople učionice. Tome je prethodila reakcija roditelja koji su nakon što su mališane dva dana slali u hladne klupe, najavili tužbu protiv Ministarstva prosvjete ukoliko se studen u školi odrazi na zdravlje đaka.

Ogorčenost roditelja je kulminirala u utorak kada su učenici na minis 10 stepeni nastavu morali da prate u školi bez grijanja. Istakli su da već ima djece koja su se razboljela, dobila temperaturu, čak i primala infuziju.

“Ne osjećamo potrebu da se bilo kome zahvalimo za tople učionice. Valjda bi to trebalo da bude normalan ambijent za izvođenje nastave. U svakom slučaju, drago nam je što je problem riješen i nadamo se da će se hladni dani u Rožajama, u kojima zima traje oko osam mjeseci, ubuduće dočekivati spremnije”, rekli su roditelji.

Direktor najstarije i najveće rožajske osnovne škole Ibro Skenderović je rekao da je navažnije da su stvoreni uslovi za normalno odvijanje nastave.

“Problem koji je nastao bio je tehničke prirode. Žao mi je što je do njega došlo, ali je najbitnije da je prevaziđen. Škola će se, uz podršku Ministarstva prosvjete, kao i do sada truditi da đacima obezbijedi što bolje i kvalitetnije uslove za obrazovanje”, rekao je Skenderović.

Usljed nedostatka grijanja, časovi u toj školi su u ponedjeljak i utorak bili skraćeni.

Bonus video: