Ako Savjet RTCG ne izabere Vojvodića, konkurs za direktora će se ponoviti

Tokom intervjua je predviđeno da tri kandidata govore o pojedinostima iz svojih programa rada
0 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2011. 07:55h

Članovi Savjeta RTCG razgovaraće iza zatvorenih vrata sa kandidatima za novog generalnog direktora državne televizije Radem Vojvodićem, Ilijom Šukovićem i Mladenom Vušurovićem.

Nakon intervjua, tokom kojeg je predviđeno da kandidati govoriti o pojedinostima iz svojih programa rada, trebalo bi da bude mnogo jasnije da li će RTCG uskoro dobiti novog generalnog direktora, ili će ponovo biti raspisan konkurs za najodgovornije mjesto u Javnom servisu.

“Ako za to (izbor Vojvodića) ne bude raspoloženja u Savjetu, konkurs će biti ponovljen”, smatra izvor “Vijesti” dobro upućen u dešavanja u RTCG.

U suprotnom, Savjet RTCG ponovo će raspisti konkurs.

Brojni izvori “Vijesti” smatraju da je suština priče da li će se većina članova Savjeta saglasiti da li Vojvodić, aktuelni glavni urednik i direktor TV IN, treba da se vrati u RTCG nakon desetak godina.

“Ako za to (izbor Vojvodića) ne bude raspoloženja u Savjetu, konkurs će biti ponovljen”, smatra izvor “Vijesti” dobro upućen u dešavanja u RTCG.

Ključan je Simonović

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, većina u Savjetu na čelu sa predsjednikom Dušanom Simonovićem, koja je krajem jula razriješila dužnosti Vojičića, još nije razgovarala o tome da li je Vojvodić prihvatljiv za novog generalnog direktora.

Gotovo je, međutim, izvjesno da će se pojedini članovi većine u Savjetu tome žestoko protiviti, ali je za očekivati da će upravo Simonović odigrati ključnu ulogu u Vojvodićevom (ne)izboru.

Jedan od izvora je pojasnio da mnogi u RTCG strahuju da bi dolaskom Vojvodića, a sa njim izvjesno i nekih novinara sa TV IN, njihove pozicije bile ugrožene.

Jedan od izvora je pojasnio da mnogi u RTCG strahuju da bi dolaskom Vojvodića, a sa njim izvjesno i nekih novinara sa TV IN, njihove pozicije bile ugrožene.

Isti izvor navodi da zaposleni sa zebnjom dočekuju i predstojeću sistematizaciju radnih mjesta, ali i digitalizaciju RTCG, jer bi mogli da ostanu bez posla.

“Zbog promjena koje je Vojvodić najavio u svom programu, mnogi u RTCG ne bi voljeli da on sjedne u direktorsku fotelju, a neki čak i lobiraju da se to ne desi”, kazao je taj izvor.

Ako bude izabran za novog generalnog direktora, Vojvodić planira da osavremeni RTCG, gotovo utrostruči prihode od marketinga, znatno poboljša program, ali i sagradi novu zgradu, jer je postojeća, praktično, rupa bez dna kada je riječ o održavanju.

Vojvodić za strateške promjene

Bivši urednik tadašnjeg trećeg programa RTCG u programu, o kojem su “Vijesti” nedavno pisale, navodi da i "najveći laici" mogu da zaključe da stvari u državnoj televiziji "ne funkcionišu, da je opšte stanje loše" i da su potrebne strateške promjene.

On najavljuje da planira da zaposli i nove novinare, koji će "svojim imenom i kompetencijom vezati gledaoca za program”

"Smatram da 50 odsto budžetskih prihoda mora ići na proizvodnju programa", naveo je Vojvodić u programu.On je ocijenio da su digitalizacija, uspostavljanje novog finansijskog i socijalnog programa, kadrovska politika, nova sistematizacija i marketing - prioriteti koji se moraju realizovati do kraja sljedeće godine.

"Bez ovih rješenja, RTCG nema perspektivu ni u programskom, a posebno u održivom finansijskom razvoju", istakao je Vojvodić.

On najavljuje da planira da zaposli i nove novinare, koji će "svojim imenom i kompetencijom vezati gledaoca za program”."Na kraju se sve ipak svodi na lica koja se pojavljuju", navodi Vojvodić.

Bonus video: