Marković: Volim i ja krupne ribe ali trebaju nam dokazi

Marković je rekao da je Srđan Milić opozicionar “koji ima slobodu da kaže i projektuje taktike sa kojima treba krenuti u borbu protiv korupcije"
92 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2011. 17:58h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković saopštio je da će “krupne ribe” biti uhapšene, kada se obezbijede dovoljno jaki dokazi za podizanje optužnice i za suđenje.

Nakon okruglog stola o borbi društva protiv korupcije, odgovarajući novinaru “Vijesti”, Marković je kroz osmijeh kazao da kao sportski ribolovac zna šta su krupne, a šta sitne ribe i da je uvijek težio da “ostvari trofej hvatanja krupne ribe“.

“Međutim, kada je u pitanju korupcija i organizovani kriminal, takva terminologija neprihvatljiva je i moraju odgovarati svi koji čine kriminal, bilo da je u pitanju organizovani kriminal ili korupcija. Kada obezbijedimo dokaze i kada oni budu dovoljno jaki za optužnicu i suđenje, onda ćemo imati moguće i 'krupne ribe'. Ali, prvo dokazi”, kazao je Marković.

Komentarišući izjavu lidera SNP - da sa hapšenjem krupnih riba treba krenuti iz Budve, Marković je rekao da je Srđan Milić opozicionar “koji ima slobodu da kaže i projektuje taktike sa kojima treba krenuti u borbu protiv korupcije”.

“Što se tiče Vlade, korupcija je za nas jednak izazov na bilo kojoj tački Crne Gore i mi ćemo tamo gdje je prepoznamo i krenuti na nju, bilo da je u pitanju Andrijevica, Budva, Podgorica ili Mojkovac”, istakao je ministar pravde.

On je na skupu, koji su organizovali NVO „Euromost“ i lokalna Komisija za borbu protiv korupcije, ocijenio da borba protiv korupcije neće biti uspješna, ako se odgovornost i problem prenese samo na Vladu.

Rado će doći u Skupštinu

Marković je kazao da je zahtjev PzP-a da on bude kontrolno saslušan na sjednici Odbora za ljudska prava, potpuno legitiman i da će se rado odazvati, ako tako odluči većina.

Poslanik PzP-a Koča Pavlović rekao je da bi Marković trebalo da odgovori zašto istražni postupak u vezi sa potapanjem broda „Miss Pat“, u kome je, prema nezvaničnim informacijama, stradalo preko 100 osoba, traje više od 12 godina.

“Naravno, ako Odbor za ljudska prava prihvati tu inicijativu, ja ću se kao ministar pravde pripremiti i odbor informisati o tom predmetu, razlozima tako dugog proseca”, kazao je Marković.

Bonus video: