I zvanično: "Kazalište" i "Merlin" u Budvi, novogodišnji honorari poslovna tajna

Organizatori: Metropola turizma će zasigurno zadržati lidersku poziciju, koju godinama unazad drži kada je riječ o organizovanju javnih dočeka
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2011. 16:33h

Organizacioni odbor za doček Nove godine, kojim je predsjedavao gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, jednoglasno je potvrdio predloženi novogodišnji program sa učesnicima, koji će nastupiti 31. decembra i 1. januara ispred zidina Starog grada.

Svakako, najatraktivnijim novogodišnjim programom osmišljenim unazad deset godina, od kada se organizuju javni dočeci, a koji zajedno potpisuju Turistička organizacija Budve i Opština, a čije će glavne zvijezde biti hrvatski bend „Prljavo kazalište“ i bosanski pop pjevač Dino Merlin, metropola turizma će zasigurno zadržati lidersku poziciju, koju godinama unazad drži kada je riječ o organizovanju javnih dočeka.

“Programom je predviđeno da 31. decembra, na centralnoj bini ispred Starog grada, nastupi crnogorski pop izvođač Danijel Alibabić, a nakon toga, kao centralni događaj, slijedi koncert ’Prljavog kazališta’. Svakako, početak Nove godine obilježiće spektakularni vatromet.

Prvog januara, oko 14 časova, već tradicionalno nastupiće Mediteranski revijski orkestar pod dirigentskom palicom Radovana Papovića - violina Vili Ferdinadi, harmonika Zlatko Baban, dok će solisti biti prvakinja beogradske opere Radmila Smiljanić i bariton Nikola de Mišel.

Milena Vučić

Nakon toga, u večernjim satima, nastupiće crnogorska pop pjevačica Milena Vučić, a nakon nje jedna od najvećih zvijezda ex-jugoslovenskih prostora, Dino Merlin”, kazala je za „Vijesti“ direktorka TO Budve Jelena Rađenović.

Nastupom u Budvi, frontmen Mladen Bodalec i njegovi „Prljavci“, prekinuli su gotovo dvodecenijsku apstinenciju i to im je prvi nastup na prostorima nekadašnje SRJ.

Jedan od najpoznatijih pop rok sastava bivše Jugoslavije naredne godine obilježava 35. rođendan, a mnogobrojni hitovi svakao su preporuka da će u najluđoj noći Budva ponovo biti centar zabave na Jadranu.

Džiboni

Godinama unazad, Budva je uspijevala da za doček Nove godine angažuje najveće zvijezde sa ovih prostora - Zdravka Čolića, “Džipsi kings”, Cecu Ražnatović, Dina Merlina, Lepu Brenu, Severinu, Van Gog, Džibonija, “Plavi orkestar”, tako da je ove godine organizatorima bio težak zadatak da odaberu muzičke zvijezde koje će garantovati dobru posjetu metropole turizma tokom novogodišnjih praznika.

Honorari tajna

Za honorare pjevača i grupa koji će pjevati za doček Nove godine i sjutradan, Opština je iz budžeta izdvojila 50.000 eura, a Turistička organizacija Budve 70.000 eura.

Da bi se svim umjetnicima, pjevačima i grupi “Prljavo kazalište” isplatili honorari, organizacioni odbor za doček Nove godine istakao je da im je “glavni zadatak da animiraju što više sponzora”.

Honorari svih koji će pjevati u najluđoj noći su poslovna tajna.

Galerija

Bonus video: