Sahranjen vodnik Mijailo Perišić

Sahrani Perišića prisustvovali su predstavnici Vojske, čelnici lokalne uprave, najveći državni zvaničnici, među kojima je bio predsjednik države Filip Vujanović, i brojni građani
182 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2011. 15:27h

U Nikšiću je uz najviše vojne počasti, sahranjen stariji vodnik prve klase Mijailo Perišić, koji je preminuo u Avganistanu, gdje je bio na zadatku u Mirovnoj misiji Ujedinjenih Nacija u četvrtom kontigentu Vojske Crne Gore (VCG).

Komandant Vazduhoplovne jedinice VCG Živko Pejović podsjetio je da je Perišić vojnički poziv počeo 1985. u Rajlovcu kod Sarajeva, gdje je završio Srednju vojnu školu ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

Pejović je kazao da je Perišić prošao niz dužnosti u Ratnoj mornarici, Podgoričkom korpusu i u Vazduhoplovstvu Crne Gore, a u Avganistan je dobrovoljno otišao sa dužnosti komadira voda Protivvazduhoplovne odbrane.

"Njegova prva međunarodna misija bila je, na žalost, i poslednja, jer ga je prerana smrt spriječila da i ovaj zadatak izvrši do kraja profesionalno i sigurno, kako je uvijek radio, na šta nas je navikao", rekao je Pejović, opraštajući se od Perišića.

Miodrag Bukilić, koji se oprostio u ime porodice, istakao je da je Mirovna misija u Avganistanu jedini zadatak koji Perišić nije izvršio.

Sahrani Perišića prisustvovali su predstavnici Vojske, čelnici lokalne uprave, najveći državni zvaničnici, među kojima je bio predsjednik države Filip Vujanović, i brojni građani Nikšića i drugih mjesta u Crnoj Gori.

Bonus video: