Odroni na zaobilaznici oko Rožaja vrijednoj skoro 4 miliona eura

Najavljeno puštanje u rad te saobraćajnice, duge oko 3,5 kilometara, prolongirano je u dva navrata
284 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2011. 18:27h

Saobraćajna zaobilaznica oko Rožaja, koja je završena početkom jula, još nije zvanično otvorena.

U objekat, koji je usljed odrona zemlje i kamenja prohodan samo jednom trakom, uloženo je blizu četiri miliona eura.

Najavljeno puštanje u rad te saobraćajnice, duge oko 3,5 kilometara, prolongirano je u dva navrata - za Dan državnosti Crne Gore i 30. septembar, Dan opštine Rožaje.

Po mišljenju ljudi od struke koje su “Vijesti” kontaktirale, posao nije odrađen kvalitetno, a njihove sumnje se, rekli su sagovornici “Vijesti”, potvrđuju samim tim što zaobilaznica još nije zvanično otvorena.

Predstavnik investitora Dušan Kokić kazao je da će saobraćajnica biti puštena u rad nakon što nadležna komisija izađe na teren, što će se, rekao je on, “desiti vjerovatno brzo”. On je “Vijestima” potvrdio da su radovi na projektu nekvalitetno odrađeni, “ali ćemo sačekati izvještaj komisije koji je najbolje mjerilo”.

“Saobraćajnicu trenutno niko ne održava, pa se vjerovatno pojavljuju odroni od kiše. Kada se završi tehnički pregled, mislim da će morati da se stavi još dodatnih mreža na kosinama. Kada se saobraćajnica pusti u rad, održavanje će biti redovno, pa neće biti odrona koji i nijesu odroni, već malo osipanje zemlje. Tih odrončića će biti za oko godinu dana, sve dok se zemljište ne stabilizuje”, rekao je Kokić.

Devastirano zemljište oko zaobilaznice, kazao je on, dužan je da uredi izvođač radova, preduzeće “Integra” iz Banjaluke, sa sjedištem u Podgorici.

“Mislim da je nešto na tome rađeno u gornjem dijelu puta, prema Kuli. A ako je ostao dio koji nije odrađen, vjerovatno će i to biti završeno nakon tehničkog prijema objekta i postavljanja mrežne zaštite”, rekao je Kokić.

Izvođač radova je ljetos zamijenio oko 90 takozvanih gabiona betonskim zidovima, zato što kamenje, posloženo u čeličnoj žici, nije bila dobra potpora i zaštita osipanja zemlje i kamenja sa visokih kosina.

Galerija

Bonus video: