Studentski parlament poziva studente da se okupe ispred Vlade

Kako su najavili, pored konferencije biće organizovan i performans kojim će na kreativan način pokušati da iskažu svoje zahtjeve
0 komentar(a)
Studentska Unija, protest studenti, Foto: Savo Prelević
Studentska Unija, protest studenti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2011. 14:00h

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore će u petak ispred Atlas Mont banke u blizini zgrade Vlade organizovati konferenciju na kojoj će predstaviti zahtjeve visokoškolaca upućene Vladi.

Kako su najavili, pored konferencije biće organizovan i performans kojim će na kreativan način pokušati da iskažu svoje zahtjeve.

Predstavnici studenata su krajem septembra zatražili sastanak sa premijerom Igorom Lukšićem kako bi zajednički pronašli rješenja za, kako su ocijenili, izuzetno lošu situaciju visokoškolaca.

Predsjednik Studentskog parlamenta Petar Golubović kazao je tada da je ulaganje države u visoko obrazovanje zabrinjavajuće jer se iz godine u godinu smanjuje budžet Univeziteta čime se direktno utiče na kvalitet studija.

On je naveo da je neophodno rješavanje problema zapošljavanja, jer se na Birou rada nalazi veliki broj nezaposlenih diplomaca, kao i da će tražiti formiranje studentskog serivsa koji bi se bavio tim problemom. Ukazano je i na problem manjka kapaciteta u studentskim domovima.

"Mi se iskreno nadamo da ćemo biti primljeni i da ćemo demokratskim putem na taj način uspjeti da se izborimo za zahtjeve koje smo poslali ali ukoliko budemo prinuđeni i ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni vidjećete što će se desiti. Zaista sada ne bih ovako da otkrivam to mora da bude iznenađenje", kazao je Golubović ranije

Bonus video: