Prijava protiv "Nokić kompani": Dali tuđu imovinu pod hipoteku

Šutković je dodao da većinski vlasnik ’’Ibarmonda’’ nije obavijestio bivše radnike o stavljanju pod hipoteku njihovih akcija, od čije prodaje su mogli da namire svoja potraživanja
0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.10.2011. 17:58h

Iako imaju pravosnažne sudske presude desetak bivših radnika rožajske firme ’’Ibarmond’’ ne može da naplati potraživanja koja se odnose na isplatu zaostalih zarada, toplih obroka i regresa od 2006. do 2010. godine. Njihov advokat, Ahmedin Šutković je rekao da je isplatu onemogućilo preduzeće ’’Nokić kompani’’ koje je nezakonitim postupanjem pod hipoteku stavilo cjelokupnu imovinu ’’Ibarmonda’’, koja je procijenjena na više od 1,5 miliona eura, a u čijem vlasničkom udjelu sudjeluje sa 49 odsto kapitala.

“Kao garanciju za kredit od 500.000 eura rukovodstvo ’’Nokić kompani’’ je osim svojih akcija stavilo i 51 odsto vlasništva bivših radnika i građana. Kada se zna da je imovina ’’Ibarmonda’’ procijenjena na više od 1,5 miliona eura koju su vlasnici ’’Nokić kompani’’ stavili pod hipoteku za kredit od 500.000 eura, to najbolje govori o njihovoj neodgovornosti. Ja sam u ime radnika podnio tužbu za poništavanje ugovora o hipoteci koju smatram nezakonitom, ali zbog stečaja koji je uveden u ’’Nokić kompani’’ tužbeni zahtjev je odbijen”, rekao je Šutković.

Većinski vlasnik ’’Ibarmonda’’ nije obavijestio bivše radnike o stavljanju pod hipoteku njihovih akcija od čije prodaje su mogli da namire svoja potraživanja koja iznose oko 200.000 eura

Dodao je da većinski vlasnik ’’Ibarmonda’’ nije obavijestio bivše radnike o stavljanju pod hipoteku njihovih akcija od čije prodaje su mogli da namire svoja potraživanja koja iznose oko 200.000 eura.

“Za slučaj bivših radnika “Ibarmonda” je odgovorna država. Isplatu po izvršnim presudama neko mora da isplati bivšim radnicima. Da li će to učiniti ’’Nokić kompani’’ ili država Crna Gora, ostaje da se vidi” zaključio je Šutković.

Bonus video: