Budva je i s jeseni privlačna stranim turistima

Od Jaza do Buljarice boravi 5.612 gostiju, što je za 57 odsto više nego početkom oktobra prošle godine
128 pregleda 0 komentar(a)
Turisti, stranci, starci, Foto: Vuk Lajović
Turisti, stranci, starci, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.10.2011. 17:26h

Rekordna posjeta turista nakon završetka glavne turističke sezone nastavlja se i u postsezoni, pa, prema podacima Turističke organizacije Budva, na području od Jaza do Buljarice boravi 5.612 gostiju, što je čak za 57 odsto više nego početkom oktobra prošle godine.

Kada je riječ o strukturi gostiju, uglavnom su to turisti iz zapadnoevropskih zemalja, a među gostima tokom vikenda bili su i brojni engleski navijači, koji su doputovali kako bi bodrili svoju reprezentaciju.

Dobra posjećenost zabilježena je i u privatnom smještaju gdje trenutno boravi 451 gost, i predstavlja povećanje od tri odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Hotel “Ibero Star Bellevue” bilježi skoro 100 odstotnu popunjenost u ovom periodu - u njemu boravi 1.400 gostiju, od čega 680 gostiju čine predstavnici 39 najvećih italijanskih firmi iz oblasti hidro-termo-sanitarne oblasti.

“Ibero Star Bellevue” bilježi 15 odsto veću popunjenost u odnosu na isti period prethodne godine.

U Budvi i Petrovcu 820 gostiju

U hotelima hotelske grupe “Budvanska rivijera” u Budvi i Petrovcu boravi 820 gostiju, što je, po ocjenama kompanije, solidna posjeta za ovo doba godine. U hotelima te HG, od otvaranja, početkom maja, do kraja septembra, ostvarena je osam odsto bolja posjeta u odnosu na isti period prethodne godine.

Da je Budva i dalje najposjećeniji grad, potvrđuje i podatak Nacionalne turističke organizacije po kome trenutno u Crnoj Gori boravi 11.468 turista, četvrtinu više nego lani u istom periodu.

Prema podacima NTO, za prvih osam mjeseci Crnu Goru je posjetilo 1.102.639 turista, što je za 7,3 odsto više u odnosu na isti period lani. Oni su ostvarili 7.375.387 noćenja, 9,45 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prihodi od sezone u prvih osam mjeseci tekuće godine iznose 568 miliona eura, 5,4 odsto više u odnosu na isti period lani.

Bonus video: