Ruglo u komšiluku zgrade Opštine Nikšić

Najveći problem su fekalna i atmosferska kanalizacija koja je urađena prije deceniju, ali naopako, jer umjesto da ide nizvodno ona ide uzvodno
121 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2011. 17:54h

Stanari kvarta u Ulici Dragice Pravice nezadovoljni su što lokalna uprava, tvrde, sa uređenjem gradskih kvartova „kreće obrnutim redom“, pa kvart u kome oni žive, na stotinak metara od Opštine, nikako da dođe na red.

„Nesređenost je vješto od očiju javnosti zaklonjena zgradama poznatijim kao Vračar i bivši Kraš. U kvartu Dragice Pravice su tri zgrade izgrađene krajem šezdesetih, koje ni danas nemaju parking, a ulice između njih nikada nijesu krpljene ili rekonstruisane“, kazao je Rajo Vučeljić, jedan od stanara.

Najveći problem su, kazao je on, fekalna i atmosferska kanalizacija urađena prije deceniju, ali naopako, jer umjesto da ide nizvodno ona ide uzvodno, pa su zato česta začepljenja i fekalije vrlo često plivaju po kvartu. Stanari su, kaže, prinuđeni da sami plaćaju očepljenja.

Rukovodilac opštinske Službe za razvoj mjesnih zajednica Zorka Tomašević kazala je da za njih ne postoje „zaboravljeni“ kvartovi.

„Preduzete su sve mjere u cilju privremenog rješenja problema oko kanalizacije koji će postati prošlost kada se uradi kolektor. Do tada troškove za očepljenja i ostakog oko kanalizacije snosi Opština, naravno kada joj se obrate stanari“, kazala je Tomašević, i dodala da će rekonstrukcija početi kada bude novca.

Opština: Preduzete su mjere

Kompletno sređivanje kad bude novca u kasi Rukovodilac opštinske Službe za razvoj mjesnih zajednica Zorka Tomašević kazala je da za njih ne postoje „zaboravljeni“ kvartovi i da se trude da urade najviše što mogu.

„Preduzete su sve mjere u cilju privremenog rješenja problema vezanih za kanalizaciju koji će postati prošlost kada se kolektor uradi. Do tada troškove za očepljenja i sve probleme oko kanalizacije snosi Opština, naravno kada joj se obrate stanari“, kazala je Tomašević.

U kvartu su, kako je rekla, postavili klupe, dali sadnice za uređenje zelenih površina, a konačna rekonstrukcija, koja podrazumijeva pravljenje parking prostora i popravku ulica, biće kada to finansijska sredstva dozvole.

Bonus video: