info za vlasnike

Vezovi u marini se ne prodaju, možete ih iznajmiti

Kako vlada veliko interesovanje za komunalne vezove, AD Marina Bar će biti primorana da plovila čiji vlasnici nijesu izmirili obaveze ukloni sa veza i odloži na područje marine
140 pregleda 0 komentar(a)
marina bar, Foto: Anto Baković
marina bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 09.10.2011. 17:43h

AD Marina Bar saopštila je da, kako sadašnji korisnici vezova tako i budući kupci plovila i korisnici vezova, vezove u toj marini ne mogu da kupe, odnosno vezovi u marini Bar se ne prodaju.

“Vezovi u marini se izdaju isključivo na recepciji marine, gdje korisnik, vlasnik plovila sklapa ugovor o vezu sa AD Marina Bar”, rečeno je “Vijestima” u upravi tog barskog akcionarskog društva.

Prema navodima menadžmenta AD Marina Bar, nosilac prava veza je plovilo “jer su vlasnici promjenljivi”.

“Novi vlasnik, kupovinom plovila koje se nalazi na određenom vezu u marini Bar, stiče pravo korišćenja tog veza prema pravilniku i uslovima poslovanja marine Bar”, ukazuju iz Marine, dodajući da je “ova činjenica veoma važna, jer pojedini vlasnici plovila smatraju da prilikom prodaje plovila prodaju i vez, što je protivzakonito i kažnjivo”.

Novi vlasnik, kupovinom plovila koje se nalazi na određenom vezu u marini Bar, stiče pravo korišćenja tog veza prema pravilniku i uslovima poslovanja marine Bar

Iz uprave su rekli da na području komunalnog veza usluge veza koriste 192 vlasnika plovila.

“To su mahom plastična plovila tipa pasara, prosječne dužine pet metara, a korisnici su uglavnom domicilno stanovništvo. Prema posljednjim izvještajima o naplati veza 20 korisnika komunalnih vezova od prvog januara do danas nije sklopilo ugovor o vezu, a time nijesu ni započeli izmirivanje svojih obaveza prema AD Marina Bar”, rekli su u upravi.

“Kako vlada veliko interesovanje za komunalne vezove, AD Marina Bar će biti primorana da plovila čiji vlasnici nijesu izmirili obaveze ukloni sa veza i odloži na područje marine”, upozorili su iz tog nautičkog preduzeća.

Preporučujemo za Vas