Spremna najstarija pučka fešta, obezbijeđeno 1.500 kg ribe i 800 litara vina

Posjetioci će uz ribu, vino i domaće specijalitete uživati na šest punktova uz zidine Starog grada
52 pregleda 0 komentar(a)
Dan širuna, Foto: Vuk Lajović
Dan širuna, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.10.2011. 11:53h

Najstarija pučka fešta vina i ribe Dan širuna, koja se skoro pola vijeka održava u Budvi, biće organizovana sjutra ispred zidina Starog grada.

Za posjetioce je obezbijeđeno 1.500 kilograma ribe, 800 litara vina i 600 litara piva, što će se uz domaće specijalitete besplatno dijeliti na šest punktova uz zidine Starog grada.

"Uz bogat kulturni i zabavno-sportski program, gosti će imati priliku da uživaju u našem gradu", kazala je Maja Rašković, menadžer za manifestacije Turističke organizacije Budve.

"Program će početi već oko 16 sati defileom Gradske muzike sa mažoretkama i budvanskim Feštađunima. Nakon polučasovnog koncerta Gradske muzike slijedi dječji program, koncert klape Harmonija, folklornog ansambla Stefan M. Ljubiša. U okviru sportsko-zabavnog programa biće organizovano takmičenje u skidanju pršuta sa grede, vuča konopa i trka u vrećama. Poslije sportskih takmičenja nastavlja se kulturno-zabavni program koncertom klape Jedinstvo iz Bara od 19 sati, dok će od 20 sati nastupiti Bane Nedović, a od 21 sat svojim repertoarom feštu će zatvoriti klapa Stari kapetan iz Herceg Novog", kazala je Rašković.

Osnivač manifestacije je Sportsko-ribolovno društvo “Širun”, glavni pokrovitelj i organizator ove tradicionalne manifestacije su Turistička organizacija Budve i Opština Budva.

Bonus video: