Bjelopoljske maturante na ekskurziju do granice vozi domaći, a dalje strani prevoznik

Republički inspektor Branko Rakočević nije dozvoljavao da maturanti putuju na ekskurziju sa prevoznikom iz Novog Pazara
214 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2011. 13:27h

Maturanti bjelopoljske srednje Elektroekonomske škole bili neprijatno iznenađeni kada im je uoči samog polaska na ekskurziju u Italiju, Francusku i Španiju rečeno da ne mogu da putuju sa prevoznikom „Sport turist iz „Novog Pazara.

Veliki broj građana i roditelja koji su došli da isprate maturante prisustvovali su nesvakiidašnjoj situaciji da Republički inspektori za drumski saobraćaj uz asistenciju policije nijesu dozvolili autobusima da krenu sa gradskog trga.

Vlasnica organizatora eskurzije - turističke agencije „Rams“ Sabina Ramović pokušavala je da objasni „nesporazum“ za koji smatra, da su oni najmanje odgovorni.

"Odmah po objavljivanju Javnog poziva javili smo se za organizovanje ekskurzije koja je prihvaćena od uprave škole. Na vrijeme smo kontaktirali sve prevoznike u državi i između ostalog i GSB “Travel" iz Budve. Rečeno nam je da nijesu u mogućnosti da nam izađu u susret i obezbijede prevoz u traženom terminu. Nadali smo se do prije dva dana da će se ipak naći neko rješenje i iz „Travela" su javili da mogu da obezbijede samo jedan autobus koji je bio nedovoljan", kazala je Ramović.

Ona je navela da je o svemu obaviješteno i Ministarstvo saobraćaja, te da su zahtijevi za organizovanje ekskurzije upućeni na sve relevantne adrese.

"Pošto smo uvidjeli da pitanje ekskurzije može biti dovedeno u pitanje angažovali smo dva autobusa prevoznika „Sport turista“ iz Novog Pazara sa kojima smo ranije imali dobru saradnju. Naravno da smo o tome obavijestili i resorno ministarstvo i kada sam pozvala pomoćnicu ministra pomorstva i saobraćaja Mirel Radič Ljubisavljević kazala je da nije dobila nikakav dopis, te sam joj prije dva dana ponovo lično uputila na mejl. Kada sam pokušala da je dobijem na telefon i obavijestim o nastalom nesporazumu,bila je nedostupna", kazala je Ramović, dodajući da su uoči samog polaska na ekskurziju iz GSB “Travela“ javili da imaju na raspolaganju pet autobusa.

Republički inspektor za drumski saobraćaj Branko Rakočević nije dozvoljavao da maturanti putuju na ekskurziju sa prevoznikom iz Novog Pazara

"To su javili kada su djeca sjela u autobuse i kada su se spremali da pođu. Nećemo dozvoliti nikome da se poigrava sa nama. Rješenje je pronađeno - autobusi lokalnog prevoznika “Novoprevoz“ će prevesti djecu do granice odakle će ih preuzeti angažovani prevoznik “Sport turist“", dodala je Ramović.

Vlasnik agencije za prevoz je trebao biti iz Crne Gore

Republički inspektor za drumski saobraćaj Branko Rakočević, koji je bio na licu mjesta i nije dozvoljavao da maturanti putuju na ekskurziju sa prevoznikom iz Novog Pazara, rekao je da je dobio instrukcije i naređenje od glavnog Republičkog inspektora Ljubiše Živaljevića.

"Po zakonu o drumskom saobraćaju vlasnik agencije za prevoz je u svakoj varijanti trebao da bude domaći odnosno iz Crne Gore", prokomentarisao je Rakočević.

Polazak maturanata na ekskurziju kasnio više od dva sata

Direktor škole Miloš Marić kazao je,da je zbog njemu “nejasnog nesporazuma“ polazak maturanata na ekskurziju kasnio više od dva sata.

Rekao je da će u narednih 10-tak dana maturani obići kulturno istorijske znamenitosti Italije, Francuske i Španije, a na put je pošlo njih 83 i 6 profesora.

Galerija

Bonus video: