Nenezić: Direktorica "Luče" nije nudila poravnanje

"Tokom jula 2010. tražila je da joj za određeni iznos prepustim kuhinju kako bi od naredne školske godine posao zadržala za sebe"
81 pregleda 0 komentar(a)
nene_1, Foto: J. JOVANOVIĆ
nene_1, Foto: J. JOVANOVIĆ
Ažurirano: 05.10.2011. 16:56h

Povodom tvrdnji bivše direktorice Gimnazije "Luča" Ivone Adžić, da je preduzeću "NG & MM Company" nuđeno poravnanje zbog prestanka rada, kao i da im je isplaćen sav novac za posao iz ugovora o spremanju hrane za učenike koji je on sa tom obrazovnom ustanovom potpisao, reagovao je direktor tog preduzeća Gojko Nenezić.

"Nije istina da mi je Ivona Adžić nudila poravnanje. Tokom jula 2010. ona je tražila od mene da joj za određeni iznos prepustim kuhinju oformljenu u objektu gimnazije kako bi od naredne školske godine posao zadržala za sebe. Ponudila je svega 4.000 eura, što je mnogo manje od uloženog, i odbio sam. Nakon toga još nekoliko puta me pozivala i povećavala iznos za po hiljadu eura, koje bi mi uplatila na rate. Tada nije bilo pomena o zatvaranju škole i nije pominjala nikakvo poravnanje", tvrdi Nenezić.

Nakon što je odbio ponudu Adžićeva ga je, tvrdi Nenezić, nazvala tek 25. avgusta i obavijestila da gimnazija prestaje da radi.

Od kada je “Luča“ zatvorena Nenezić bezuspješno pokušava da naplati 15.000 eura za koje smatra da mu pripadaju na osnovu ulaganja

Njihov posljednji telefonski razgovor bio je, priča Nenezić, sredinom septembra prošle godine, kada mu je Adžićeva navodno prijetila policijom.

"Pozvao sam je sredinom septembra kako bih pokušao riješiti problem, rekla mi je da ona više sa školom nema ništa, da je podnijela ostavku na mjesto direktora i da će me ako je još jednom pozovem prijaviti policiji zbog uznemiravanja", tvrdi Nenezić.

Nenezić u ime “NG & MM Company” 23. februara 2009. godine sklopio je Ugovor o ishrani učenika sa privatnom Gimnazijom “Luča”.

Ugovor je podrazumijevao spremanje obroka u trajanju od četiri nastavne godine od 1. marta 2009. do 10. juna 2013. godine i prevoz učenika za isti taj period.

Od kada je “Luča“ zatvorena on bezuspješno pokušava da naplati 15.000 eura za koje smatra da mu pripadaju na osnovu ulaganja na koje se obavezao ugovorom.

Bonus video: