Golijani će spriječiti postavljanje završnog tampona

Radovi na rekonstrukciji puta počeli su prije dva mjeseca i mještani su bez traženja ikakve naknade ustupili dio dvorišta i imanja kako bi put imao neophodnu širinu
89 pregleda 0 komentar(a)
Golijanin, Manojlović, Foto: Svetlana Mandić
Golijanin, Manojlović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.10.2011. 17:05h

Mještani Golije riješili su da ne dozvole asfaltiranje međunarodnog puta koji povezuje Crnu Goru sa Republikom Srpskom jer, kako tvrde, nije dogovorene širine.

Zbog toga će se u srijedu okupiti na gradilištu u mjestu Suva bara i spriječiti postavljanje završnog tampona.

„Radi se o rekonstrukciji dionice koja od centra Mjesne zajednice Krstac do granice sa Republikom Srpskom iznosi pet kilometara.

Radovi na rekonstrukciji puta počeli su prije dva mjeseca i mještani su bez traženja ikakve naknade ustupili dio dvorišta i imanja kako bi put imao neophodnu širinu za odvijanje saobraćaja.

Međutim, umjesto dogovorenih pet metara urađena je širina puta od četiri metra”, kazao je predsjednik Odbora za zaštitu Golije Dragutin Manojlović.

On je kazao da je i prije 15 dana direktoru Direkcije za saobraćaj Veselinu Grboviću ukazao na nepoštovanje dogovora ali da je od svega toga izgleda ostala samo „prazna priča“, pošto put nije proširen.

„Malo je čudno da je saobraćajnica koja je od centra Nikšića do granice duga 56 kilometara svuda gdje je to teren dozvoljavao široka pet metara a ovdje, gdje je u pitanju ravan teren put se sužava.

Zaista nas čudi takva logika“, kazao je Manojlović.

Rekonstrukcija saobraćajnice, čiji je finansijer Vlada, počela je prije dva mjeseca a izvođač radova je nikšička firma „Mehanizacija i programat“

Bonus video: