Tužilaštvo provjerava poslovanje RTCG

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da će Vojvodić, ako bude izabran, sa sobom povesti i neke od najpoznatijih novinara TV IN
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2011. 07:47h

Tužilaštvo provjerava da li u poslovanju RTCG ima elemenata krivičnog djela, nakon što im je Državna revizorska institucija u petak dostavila izvještaj za 2010. godinu, u kojem su konstatovane brojne nepravilnosti i nezakonitosti.

“Tužilaštvo je počelo izviđaj, što podrazumijeva provjere navoda iz izvještaja revizora i krivično pravnu ocjenu”, potvrdila je juče “Vijestima” vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić.

Savjet RTCG najvjerovatnije u narednih 15-ak dana neće birati novog generalnog direktora, a ako to bude aktuelni direktor i glavni urednik TV IN Rade Vojvodić očekuje se da će zajedno sa njim u Javni servis doći i nekolicina zaposlenih u toj privatnoj televiziji.

Emisije sa IN-a na RTCG

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da će Vojvodić, ako bude izabran, sa sobom povesti i neke od najpoznatijih novinara TV IN, čije bi se emisije, u tom slučaju, emitovale na RTCG.

Vojvodić nije jedini, ali je najozbiljniji kandidat da na mjestu generalnog direktora zamijeni nedavno smijenjenog Branka Vojičića.

Vojvodić nije jedini, ali je najozbiljniji kandidat da na mjestu generalnog direktora zamijeni nedavno smijenjenog Branka Vojičića.

Imenovanje Vojvodića, međutim, još nije gotova stvar, smatraju sagovornici “Vijesti”, dobro upućeni u dešavanja u RTCG.

Više njih potvrdilo je da će većina od petoro članova Savjeta, na čelu sa predsjednikom Duškom Simonovićem, koja je krajem jula smijenila Vojičića, pokušati da se usaglasi oko pitanja izbora generalnog direktora.

Možda se konkurs i ponovi

Izvori “Vijesti” smatraju da je konsezus oko tog pitanja jako bitan, prije svega zbog odnosa u Savjetu i posla koje to tijelo očekuje u skoroj budućnosti.

“To, međutim, neće ići glatko, jer barem dva člana te većine ne podržavaju imenovanje Vojvodića. Presudnu ulogu u konsultacijama, sasvim sigurno, odigraće Simonović, a od njegovog mišljenja najviše će i zavisiti njihov stav oko Vojvodićevog imenovanja”, ocijenio je izvor “Vijesti”.

Očekuje se da će petoro članova Savjeta već narednih dana razgovarati o izboru novog generalnog direktora RTCG.

Ako se usaglase oko Vojvodića, on će sigurno biti i imenovan na sjednici Savjeta, koja bi trebalo da bude održana nakon 20. oktobra.

Ako pak bude drugačije, moglo bi se desiti da konkus za izbor generalnog direktora bude ponovljen.

I Vušurović u igri

Više izvora "Vijestima" je potvrdilo da se i Mladen Vušurović kandidovao za generalnog direktora RTCG.

Niko od njih nije mogao da kaže ništa više o njemu, osim da je sa Cetinja.

Pored Vojvodića, za mjesto generalnog direktora kandidovao se Ilija Šuković, dugogodišnji novinar RTCG i predsjednica novog sindikata Mira Popović.

"Vijestima" je potvrđeno da se očekuje još jedna kandidatura, a predviđeno je da članovi Savjeta razgovaraju sa svim kandidatima kioji su zadovoljili uslove konkursa.

Galerija

Bonus video: