Asfalta nema, a plaćeno 2 miliona eura

Najjača opoziciona partija SNP partija održala je konferenciju za novinare na seoskom putu, nekih par kilometara od Budve
103 pregleda 0 komentar(a)
Put Krapina Budva, Foto: Vuk Lajović
Put Krapina Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.10.2011. 13:11h

Budvanska opoIzcija pozvala je nadležne da preispitaju gradnju seoskog puta ka mjestu Krapina iznad Budve, za koji je iz opštinskog budžeta plaćeno nešto više od dva miliona eura, a nije izgrađen "ni metar kolovoza".

Opozicionari traže da se "otkrije u čijem su džepu završili milioni".

Najjača opoziciona partija SNP partija održala je konferenciju za novinare na seoskom putu, nekih par kilometara od Budve, kako bi uvjerili medije o onome što više od godinu dana ponavjaljuju, da je umjesto asfalta makadam, potpuno razrovan, a samo oni sa dobrim vozilima uspjeva da dođu do svojih kuća.

Nekadašnji uski put na pojedinim mjestima je i proširen, a gotovo na cijeloj trasi je makadam, izuzev pojedinih mjesta, gdje je ostala stara asfaltna podloga.

Opštinski sekretarijat potvrdio da je izgradnja puta za Krapinu dužine šest kilometara koštala 2.039.3999,91 euro.

Iz opštinskog Sekretarijata za investicije , uputili su dopis odborničkom klubu SNP, koji je potpisao načelnik Cvetko Pajković, gdje se potvrđuje da je izgradnja puta za Krapinu dužine šest kilometara koštala 2.039.3999,91 euro.

Stručni nadzor je vodio Miodrag Samardžić, dok su za tendersku dokumentaciju i projekta , opozicionare uputili da mogu da „pogledaju u Službi za javne nabavke i Sekretarijatu za investcije.

"Svjedoci smo na licu mjesta , da je na ovom slučaju gradnje puta koji je koštao više od dva miliona eura, izvršena još jedna finansijska mahinacija u Opštini Budva.

Pejović je rekao da je radove izvodio izvjesni Branislav Savić zvani Gugi

Samo tražimo od nadležnih istražnih organa da utvrde u čijim je džepovima završio novaca građana Budve za gradnju ovoga puta.

Isključivi krivac za ovo što je urađeno smatramo aktulenu vlast DPS – SDP" kazao je šef odborničkog kluba Mijomir Pejović.

Pejović je rekao da je radove izvodio izvjesni Branislav Savić zvani Gugi.

Savić: Nije bilo ni predviđeno da se put asfaltira

Povodom optužni od strane opozcije oglasio se vlasnik budvanske kompnije "GUGI kommerc" Branislav Savić navodeći da su tačni navodi, ali se zaboravlja na činjenicu da ugovorom nije bilo predviđeno da se put asfaltira te da su svi radovi bili završeni još prije tri godine.

On se zapitao kako bi i izgledao put koji je urađen prije tri godine a nije asfaltiran, uz napomenu da je ta kompanija uspjela da stazu, kojom se nije moglo proći pješke, pretvori u put kojim mogu i kamioni proći.

"Navodi su tačni, kada je riječ o iznosu. Tender je raspisala Opština, osam firmi se javilo na tender i moja kompanija je ponudila najbolje uslove i dobila posao.

"U saznanju sam da je Opština raspisala tender za asfaltiranje te da je posao dobila Crnagora put"

Po ugovoru moje preduzeće je uradilo sve one radove koji su bili predviđeni za put ka Krapini, i predali Opštini još prije tri godine na korišćenje. Ugovorom nije bio predviđen asfalt, a da je posao urađen besprekorno, potvrdio je i nadzorni organ kojeg je angažovala Opština" kazao je Savić za „Vijesti“.

Oni koji zamjeraju bili oduševljeni

On je napomenuo da su upravo svi oni koji nalaze zamjerke, bili oduševljeni izvedenim radovima, pa čak i fotografisali operativu koja je radila.

"Ulicu su krčila kroz brdo sedam bagera, buldožer, dva valjka. Gotovo nema dionice gdje uspon nije manji od deset odsto. Nakon što smo predali put, a kako nije odmah izvedeno asfaltiranje, naša ga je kompanija u nekoliko puta održavala i popravaljala, za šta nijesmo ništa naplatili. Svi mještani i građani su svjedoci da se prije toga tim seoskim putem nije moglo proći ni pješke".

"U saznanju sam da je Opština raspisala tender za asfaltiranje te da je posao dobila Crnagora put. Zato me i čude ove optužbe, jer se pitam kako bi izgledao put koji je urađen prije tri godine i od tada nije asfaltiran. Spreman sam svima koji su zainteresovani da damo na uvid svu dokumentaciju oko izgradnje puta" zaključio je Savić.

Bonus video: