Pavlović: Vojvodić će biti glavno oružje šefa DPS-a

“Postavljanjem Vojvodića, RTCG bi brzo prerasla u medijski bastion moćne kriminalne mreže, koju su naše komšije Hrvati i Srbi već protjerali iz svojih medijskih protora\\"
89 pregleda 0 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.10.2011. 08:48h

Poslanik PzP-a Koča Pavlović ocijenio je da bi izborom Rada Vojvodića za generalnog direktora RTCG-a, Savjet te medijske kuće grubo ugrozio interese javnosti i ismijao svaku priču o njihovoj transformaciji u istinski javni servis.

Reagujući na informaciju da je Vojvodić predao kandidaturu za tu funkciju, Pavlović je kazao da je Savjet RTCG dužan da djeluje u interesu cjelokupne crnogorske javnosti, jer je to njegova zakonska obaveza.

“U tom smislu, ukoliko je direktor TV IN, Vojvodić jedini ili glavni kandidat za upražnjeno mjesto generalnog direktora RTCG, Savjet je dužan da iskoristi zakonitu mogućnost i da ponovi konkurs za generalnog direktora RTCG.

Tim postupkom Savjet bi poslao jasnu poruku da je spreman da se odupre režimskim kadrovskim namještaljkama i da je odlučan da na čelo RTCG dovede sposobnu i nekompromitovanu osobu. Ponavljanjem konkursa Savjet bi poslao poruku da konkurs neće biti namješten, što po kuloarima uporno širi baš pomenuti Vojvodić”, naveo je Pavlović.

Takvim postupkom, prema njegovim riječima, Savjet bi istovremeno ohrabrio brojne stručne i profesionalne ljude koji bi bili sjajna kadrovska rješenja na mjestu generalnog direktora RTCG, a koji se nijesu javili na raspisani konkurs iz prostog razloga što baš svako u državi vjeruje da je taj konkurs namješten.

Uhljebljenje za režimce

“Smatram da je nepotrebno ukazivati na to kakva bi se katastrofa desila ako bi Savjet postupio drugačije i ako bi se Vojvodić, kadar Mila Đukanovića i Caneta Subotića, domogao mjesta generalnog direktora RTCG.

Postavljanjem Vojvodića na čelo RTCG, Đukanović i Subotić bi u suštini dobili svoj privatni medij koji bi, za razliku od TV In, bio na grbači državnog budžeta, odnosno svih građana Crne Gore. Jer, valjda je svakome jasno da bi nakon Vojvodićevog postavljenja, RTCG postala mjesto za uhljebljenje raznih kusovaca, đuranovića, i ostalih vinki, sa režimskog kadrovskog čiviluka”, piše u izjavi poslanika PzP-a.

Postavljanjem Vojvodića, RTCG bi brzo prerasla u medijski bastion moćne kriminalne mreže

On je dodao da bi, postavljanjem Vojvodića na čelo RTCG, državna televizija postala glavno medijsko oružje šefa DPS-a i “brojnih njemu bliskih bjegunaca od zatvora i međunarodne pravde”.

“Postavljanjem Vojvodića, RTCG bi brzo prerasla u medijski bastion moćne kriminalne mreže, koju su naše komšije Hrvati i Srbi već protjerali iz svojih medijskih protora.

Postavljanjem Vojvodića na čelo RTCG i dovođenjem Fahrudina Radončića u 'Pobjedu', regionalna političko-kriminalna korporacija pokazuje namjeru da svoje regionalno medijsko središte preseli u Crnu Goru, sa ambicijom da odavde medijski brani svoje poslove i svoju slobodu”, navodi se u izjavi.

On je ocijenio i da bi u tom slučaju, na zidu RTCG, ubrzo mogao da osvane grafit - Zeko vrati se.

I Popović u trci

I predsjednica Novog sindikata RTCG Mira Popović predala je kandidaturu za funkciju generalnog direktora Javnog servisa.

Prije nje, to su učinili i glavni i odgovorni urednik TV IN Rade Vojvodić i dugogodišnji novinar RTCG-a Ilija Šuković.

Neophodno je da većina od ukupno devet članova Savjeta glasa za kandidata da bi on bio izabran za generalnog direktora

Savjet RTCG raspisao je 2. septembra konkurs za izbor nasljednika Branka Vojičića, na period od četiri godine, a rok za prijavljivanje istekao je praktično juče u 15 časova.

Ostaje, međutim, mogućnost da je neko kandidaturu podnio putem pošte, koju bi Savjet RTCG trebalo da prihvati ako je pismo poslato najkasnije juče tokom dana.

Predviđeno je da Savjet RTCG obavi razgovor sa svim kandidatima koji ispune uslove iz konkursa, vjerovatno već predstojeće sedmice, a potom i da glasa.

Neophodno je da većina od ukupno devet članova Savjeta glasa za kandidata da bi on bio izabran za generalnog direktora.

Savjet, međutim, može da donese odluku da ponovo raspiše konkurs, ako većina u tom tijelu ne bude zadovoljna prijavljenim kandidatima.

Tužilaštvo se bavi poslovanjem RTCG

Državna revizorska institucija dostavila je juče Osnovnom državnom tužilaštvu Izvještaj o finansijskom poslovanju RTCG, za 2010. godinu.

DRI je Izvještaj dostavila na zahtjev tužilaštva, koji je prije par dana stigao revizorima, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Čudi, međutim, zašto je tužilaštvo tražilo da im se dostavi Izvještaj, kada se taj tekst već danima nalazi na sajtu revizora i dostupan je svima.

Prema saznanjima “Vijesti”, tužilaštvo je odlučilo da provjeri određene navode iz izvještaja, koji se odnose na brojne finansijske malverzacije, a o kojima su “Vijesti” više puta pisale.

Čudi, međutim, zašto je tužilaštvo tražilo da im se dostavi Izvještaj, kada se taj tekst već danima nalazi na sajtu revizora i dostupan je svima

DRI je, između ostalog, u Izvještaju o RTCG za 2010. konstatovala brojne nezakonitosti i nepravilnosti u finansijskom poslovanju.

Iz te instutucije, nakon što su objavili Izvještaj, saopštili su da je njihov posao time završen i da je na drugim državnim organima da dalje istražuju i eventualno podnose krivične prijave.

Savjet javnog servisa nedavno je naložio menadžmentu da ispoštuje svih 13 preporuka, koje su naložili revizori.

Bonus video: