Policiji su svi mediji jednako važni, ali "Vijesti" su agresivne

Brinemo za sve nezavisne medije i za sve medije u Crnoj Gori kao i za sve ostale građane, prema tome, ni više ni manje nego od ostalih”, kazao je šef policije
0 komentar(a)
vozila Vijesti, Foto: Savo Prelević
vozila Vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2011. 13:02h

“ Veoma dobro znam zašto sam to rekao i biće vremena da u narednom periodu o tome govorimo”, kazao je danas direktor Uprave policije Veselin Veljović odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li se njegova nedavna izjava da se “neko potrudio da paljenje vozila “Vijesti” ne bude izolovan slučaj” može protumačiti da on ima indicije ili zna ko to radi.

Na pitanje da li njega, kao čovjeka koji je najodgovorniji za bezbjednost svakog građanina brinu, kao što to brine Evropsku uniju, napadi na nezavisni dnevnik “Vijesti” Veljović je rekao :

“Brinemo za sve nezavisne medije i za sve medije u Crnoj Gori kao i za sve ostale građane, prema tome, ni više ni manje nego od ostalih”, kazao je on.

Na konstataciju da su “Vijesti” ugrožene, on je rekao da “sve medije u Crnoj Gori doživljava podjednako”.

“Razumijem vašu agresivnost i uopšte novine 'Vijesti' prema Upravi policije i meni kao direktoru, ali to je vaš problem i problem vaše uređivačke politike”, kazao je Veljović odbijajući da to pojasni.

Evropski parlamentarci su zabrinuti zbog “nemogućnosti organa za sprovođenje zakona da zaustave napade na dnevni list “Vijesti”.

To piše u Nacrtu deklaracije i preporuka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore.

Bonus video: