Za zaposlene u Opštini Kolašin samo dva službena vozila

Brajušković je za “Vijesti” potvrdio da će opštinski službenici koristiti “audi 4” i „nivu“ i to nakon što napišu zahtjev za putovanje, a on to odobri i potpiše nalog za putovanje
125 pregleda 0 komentar(a)
službena vozila, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
službena vozila, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 29.09.2011. 16:18h

U kolašinskoj lokalnoj upravi nastavlja se sa mjerama koje će doprinijeti racionalnijem korišćenju službenih automobila.

Predsjednik Opštine Darko Brajušković je donio nove odluke, kojima se, prema mišljenju nekih zaposlenih, radikalno ograničava korišćenje službenih kola. Svim rukovodiocima službi lokalne uprave i potpredsjednicima opštine od danas su na raspolaganju samo dva službena automobila.

Brajušković je za “Vijesti” potvrdio da će opštinski službenici koristiti “audi 4” i „nivu“ i to nakon što napišu zahtjev za putovanje, a on to odobri i potpiše nalog za putovanje.

“Po jedan auto koristiće kabineti predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine. Sva službena vozila će i dalje poslije radnog vremena i za vikend biti u garaži”, kazao je Brajušković.

Prema njegovim riječima, opštinski funkcioneri su dobro prihvatili odluke novog predsjednika opštine i za sada ih svi poštuju.

Do skoro je na raspolaganju starješinama službi lokalne uprave, ali i potpredsjednicima bilo oko 25 vozila, a cijena nekih od njih prelazi 45.000 eura. Poslije radnog vremena gotovo da se nikada nijesu mogla vidjeti na parking prostoru ispred Opštine ili u podzemnoj garaži.

“Službena vozila poslije radnog vremena i u danima vikenda biće u garaži, a ključevi kod osobe ovlašćene za to”, kazali su u lokalnoj upravi.

Bonus video: