Bulevar gotovo završen, ni pomena o otvaranju

Bulevar će navodno biti otvoren tek nakon tehničkog prijema, koji bi trebalo da se obavi u narednih nekoliko dana
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 17:05h

Trasu novog bulevara Bralenovica - Petlja- Euro petrol pumpa na kojoj su radovi gotovo završeni, obišli su direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović i predsjednik SO Danilovgrad Branislav Đuranović sa saradnicima.

Radovi na bulevaru sa rokom završetka od osam mjeseci počeli su u decembru prošle godine, a tokom avgusta umjesto da budu završeni obustavljeni su zbog neriješenih imovinskih sporova. U septembru, kada se nastavilo sa radovima obećano je da će do kraja ovog mjeseca biti završen bulevar dužine 1.860 metara, sa četiri trake širine po 3,50 metra, duž kog je pješačka staza, zeleni pojas i razdjelno ostrvo širine 2,50 metra i veliki kružni tok koji spaja bulevar sa glavnim prilazom Danilovgradu i regionalnim putem ka Zagaraču i Čevu.

Tehnički prijem u narednih nekoliko dana?

O svečanom otvaranju bulevara tokom obilaska, saznaju “Vijesti”, nije bilo govora. Bulevar će navodno biti otvoren tek nakon tehničkog prijema, koji bi trebalo da se obavi u narednih nekoliko dana.

“Ukupna vrijednost radova na bulevaru, uključujući i eksproprijaciju zemljišta, sporedne projekte na kanalizacionoj mreži, PTT mreži, visokonaponskom kablu koji je položen ispod puta, hortikulturi, prilaznim putevima je nešto više od dva miliona eura, a sredstva za izgradnju bulevara izdvojili su Vlada Crne Gore i Direkcija za saobraćaj, dok je sporedne projekte uradila lokalna uprava”, kazao je Grbović, koji je ujedno i najavio nastavak radova na cijeloj dužini magistralnog puta Podgorica - Nikšić.

Rekonstrukcija cijele dužine puta do 2020.

On je dodao da ta saobraćajnica kojom dnevno prođe oko 1.200 automobila je veoma frekventna i rekonstrukcija cijele dužine puta može se očekivati do 2020. godine.

“Vijesti” su ostale uskraćene za eventualne odgovore investitora i predstavnika lokalne uprave o pojedinostima vezanim za izgradnju bulevara, kašnjenju i budućim planovima

Đuranović je kazao da je završetkom radova ispunjeno još jedno predizborno obećanje, ali i dio Višegodišnjeg investicionog plana koji je usvojen za period od 2010. do 2014. godine.

S obzirom da su na “obilazak” trase bulevara bili pozvani samo pojedini mediji, “Vijesti” su ostale uskraćene za eventualne odgovore investitora i predstavnika lokalne uprave o pojedinostima vezanim za izgradnju bulevara, kašnjenju i budućim planovima.

Galerija

Bonus video: