Marković vjeruje da će Evropa prepoznati uspjehe Crne Gore

On je na sastanku sa ambasadorom SR Njemačke Piusom Fišerom istakao da su postignuti zavidni rezultati u gotovo svim oblastima obuhvaćenim preporukama EK
0 komentar(a)
Pius i Marković, Foto: Gov.me
Pius i Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 28.09.2011. 13:26h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković je uvjeren da će Evropska komisija u svom izvještaju u oktobru prepoznati rezultate koje je Crna Gora postigla na planu ispunjavanja preporuka iz Mišljenja EK za članstvo Crne Gore.

On je na sastanku sa ambasadorom SR Njemačke Piusom Fišerom istakao da je na evropskoj agendi Crne Gore angažovano društvo u cjelini, te da su postignuti zavidni rezultati u gotovo svim oblastima obuhvaćenim preporukama EK.

U saopštenju iz njegovog kabineta dodaje se da je Marković upoznao Fišera sa konkretnim aktivnostima i rezultatima u oblasti vladavine prava sa naglaskom na reformi pravosuđa na ustavnom i podustavnom nivou kao i sa aktivnostima i rezultatima u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Govoreći u kontekstu donošenja važnih odluka za Crnu Goru u predstojećem periodu, ambasador Fišer je upoznao potpredsjednika Markovića sa procedurom odlučivanja u SR Njemačkoj o pristupanju nove države Evropskoj uniji. Zaključeno je da će Crna Gora i SR Njemačka nastaviti da razvijaju bilateralne odnose u duhu partnerstva i evropskih integracija Crne Gore".

Bonus video: