Ako crnogorski policajci odluče da pjevaju, Njemci će ih rado podržati

Među brojnim pjesmama iz raznih država, na iznenađenje publike oni su otpjevali nekoliko pjesama sa našeg govornog područja
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2011. 15:26h

U bioskopskoj sali danilovgradskog Centra za kulturu Policijski hor iz Nirnberga održao je dvočasovni koncert.

Među brojnim pjesmama iz raznih država, na iznenađenje publike oni su otpjevali nekoliko pjesama sa našeg govornog područja.

Gunter Šubert, koji predvodi Policijski hor, rekao je da je ovo jedan od osamnaest policijskih horova u Njemačkoj, osnovan sa namjerom da muzikom osvoje srca publike, podigne ugled policije i da služi narodu, a dolaskom u Crnu Goru oni žele doprinijeti jačanju saradnje.

Publika u Danilovgradu imala je priliku da čuje narodne pjesme iz Švabske, Franačke, Finske, Rusije, Tirola, ali i dalmatinske pjesme u izvođenju 55 članova ovog hora, koliko ih je sinoć bilo na pozornici.

Policajci iz Crne Gore mogu očekivati podršku ovog hora, ako se odluče pjevati, Šubert je kazao da je siguran da i ovdje ima lijepih glasova kao u Njemačkoj, ali da se takve ideje moraju roditi i stati na noge.

"Naš glavni cilj posle Drugog svjetskog rata bio je da podignemo ugled policajca koji je u nacističkoj Njemačkoj bio veoma loš. Htjeli smo da izgradimo nove generacije policajaca koje imaju srce i pjevaju, i uspjeli smo. Nadam se da će i policajci u Crnoj Gori, nakon što se ona izgradi doći do momenta da ojevaju, jer pjevati je sreća", poručio je Šubert.

Policijski hor iz Nirnberga u Crnu Goru došao je zahvaljujući predsjedniku Frančako-Crnogorskim društva Ljubu Daboviću, a koncert u Danilovgradu održan je uz pomoć Policijske Akademije iz Danilovgrada i njenog direktora Živka Šipčića, a ovih dana imaće koncerte u Baru i Kotoru.

Galerija

Bonus video: