U Kolašinu "usidrena" službena vozila

Jasno je da proteklog vikenda opštinski funkcioneri nijesu mogli „završavati privatne obaveze autima koje koriste na poslu“
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2011. 12:07h

Novi predsjednik opštine Kolašin Darko Brajušković je, očigledno, riješen da uvede red kada je riječ o korišćenju službenih automobila.

Od prije dva dana poslije radnog vremena i tokom vikenda veći broj opštinskih kola je uredno parkiran ipred zgrade u kojoj je smještena lokalna uprava.

Takav prizor minulih godina gotovo da nije bilo moguće vidjeti.

Kolona privukla pažnju Kolašinaca

Kolona od dvadesetak auta privukla je pažnju Kolašinaca, ali i izazvala komenatare u kojima je bilo i iznenađenja, ali i tvrdnji da „neće takvo stanje dugo trajati“.

Bilo da je riječ o „početničkom entuzijazmu“ prvog čovjeka opštine ili odlučnosti da ispunjava obećanja data prilikom stupanja na funkciju, jasno je da proteklog vikenda opštinski funkcioneri nijesu mogli „završavati privatne obaveze autima koje koriste na poslu“, što se prema tvrdnjama opozicinih odbornika do sada često dešavalo.

Prebrojavanje jedan od prvih poslova

Brajušković je u nedavnom intervjuu za Vijesti kazao da mu je jedan od prvih poslova prebrojavanje i „nalaženja rješenja da se lokalna uprava oslobodi od viška nepotrebnih vozila“, među kojima su neka, čija cijena prelazi i 40.000 eura. On je u tada kazao da je nekoliko kola kupljeno na lizing i još nijesu otplaćena.

Prema podacima iz Direkcije za imovinuna na ime Opštine Kolašin je evidentirano 25 vozila. Prema njegovim riječima Direkcija je zadužila osam putničkih vozila i jedan putnički autobus.

U novembru 2010.godine, kako tvrdi Vlahović, donesena je i Odluka o načinu i korišćenju službenih vozila.

Prema podacima iz Direkcije za imovinuna na ime Opštine Kolašin je evidentirano 25 vozila

"Najskuplja vozila u lokalnoj upravi kupljena su na „lizing“ prije tri godine, a riječ je sljedećim vozilima o PMV „Landrover diskaver“ 3SE čija je cijeni od 42.000 eura, TMV „Tojota rav-4“, kupljeno za 35 000 eura i putničko motorno vozilo „Folswagen-Pasat“, čija je cijena 36.787 eura. Tu je još i autobus „Isuzi“ kupljen 2006.g. po cijeni od 95.000 eura", napisao je u svom odgovoru Vijestima direktor te direkcije Zoran Vlahović.

Broj i način korišćenja auta koja su data na korišćenje opštinskim funkcionerima, kao i potrošnja goriva, godinama su predmet interesovanja i kritike opozicionih odbornika, inspektore i finansijske vještake koji su u predkrivničnom postupku, a po nalogu državnog tužioca provjeravali rad lokalne uprave, takođe je zanimala ova „stavka“.

Galerija

Bonus video: