Šest dana šetnje kroz razne naučne oblasti

U Kusleovovoj kući predstavljeni su radovi i performansi predstavnika svih umjetničkih fakulteta, a prisutni su mogli vidjeti i najuspješnije projekte u oblasti naučno-istraživačke djelatnosti u prethodne tri godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2011. 07:57h

"U prethodnih šest dana prošetali smo kroz različite oblasti nauke i imali priliku da posjetiocima predstavimo najnovija dostignuća informacionih tehnologija kroz manifestaciju "Fabrika znanja" i zaintrigiramo najmlađe, a i starije, naučnim eksperimentima koje su izvodili naši naučnici tokom "Noći istraživača"", kazala je sinoć ministarka nauke Sanja Vlahović na završnoj večeri manifestacije "Otvoreni dani nauke".

Vlahović je istakla da su tokom trajanja manifestacije imali priliku da uz podršku i pomoć prijatelja iz Evropske komisije, predstave najnovije mogućnosti institucijama kroz "Evropski dan nauke".

"Zatvaramo manifestaciju sa pomalo žaljenja što je na kraju, ali i sa velikom srećom u srcu, zbog toga što smo kroz proteklih šest dana barem malo pokušali da otvorimo vrata nauke najširoj publici i što smo, možda, zaintrigirali one kojima nauka do sada nije bila bliska", kazala je ministarka nauke.

Sinoć su u Kusleovovoj kući predstavljeni radovi i performansi predstavnika svih umjetničkih fakulteta, a prisutni su mogli vidjeti i najuspješnije projekte u oblasti naučno-istraživačke djelatnosti u prethodne tri godine.

Ministarka nauke je na kraju svečanosti uručila 40 licenci ustanovama koje su je dobile za svoju naučno-istraživačku djelatnost.

Licencu su, između ostalih, dobili Biotehnički fakultet, Institut za biologiju mora, Institut za strane jezike, Metalurško- tehnološki fakultet UCG, Medicinski fakultet, Institut za javno zdravlje, Fakultet za informacione tehnologije Univerziteta "Mediteran",...

Galerija

Bonus video: