Kacin: Vlada Crne Gore odavno odredila svoje predstavnike na Paradi ponosa

"To da traže da u odboru bude neko na nivou ministra je neopotrebno komplikovanje"
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2011. 11:22h

U Crnoj Gori bi trebalo što prije organizovati Paradu ponosa, ali zahtjev da u organizacionom odboru tog događaja bude neko na nivou ministra nepotrebna je komplikacija, smatra poslanik Evropskog parlamenta (EP) Jelko Kacin.On je, upitan da li bi učešće predstavnika vlasti u organizacionom odboru parade doprinijelo bržem organizovanju tog događaja u Crnoj Gori, kazao da je Vlada odavno odredila svoje predstavnike."Ali organizatori nijesu bili zadovoljni predlozima, što je, nekako, čudan stav, jer to da traže da u odboru bude neko na nivou ministra je neopotrebno komplikovanje koje donosi samo nepotrebnu kolateralnu štetu", rekao je Kacin.

"Vlada odavno odredila svoje predstavnike"

"Crnogorsko društvo dosta transparentno"Prema njegovim riječima, crnogorsko društvo je dosta transparentno, ali, iako se radi o relativno malom broju stanovnika, "u suštini dosta konzervativno"."Zato treba otvarati te tabu teme i pitanja, da bi došlo do svježeg vjetra. Bez toga tu napretka neće biti i zato je organizovanje parade ponosa poseban izazov koji donosi posledice, kako pozitivne, tako i negativne", pojasnio je Kacin.

Sa konferencije za štampu, maj 2011.

Prema njegovim riječima, u svim društvima i državama pokazalo se, u svakom slučaju, da je pozitivnih posledica na dugi rok znatno više nego negativnih."Zato mislim da i Crna Gora, koja je sada u situaciji da jedina od država zapadnog Balkana može sada skoro dobiti datum za početak pregovora, mora nešto napraviti u tom pravcu", naveo je on.

Parada u Beogradu će imati pozitivne posljedice na regionKacin smatra da bi održavanje parade ponosa u Beogradu, planirano za narednu sedmicu, imalo pozitivan uticaj na zemlje regiona.

"Radi se o pravima manjine, i mislim da će, ako prođe taj događaj u Beogradu, svakako imati i pozitivnih posledica na sve susjedne države"

Galerija

Bonus video: