Popović, Kočan i Pavlović su otimači tuđih zasluga

On je pitao zašto Kočan, Pavlović i Popović ne objave sadržinu telefonskih poruka
62 pregleda 0 komentar(a)
Šeki Radončić, Foto: Boris Pejović
Šeki Radončić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.09.2011. 18:50h

Novinar Šeki Radončić pozvao je Milana Popovića, Esada Kočana i Koču Pavlovića da objave sadržaje SMS-ova koje im je on poslao, kako bi “javnost vidjela da je najobičnija podvala da sam trojku samozvanih heroja tobože mjesecima zasipao prijetećim SMS porukama”.

On je reagovao na saopštenje, u kome su Popović, Kočan i Pavlović, između ostalog, konstatovali da se tužilaštvo nečinjenjem svrstalo na stranu onih koji su devedesetih činili zločine deportacije i da je Radončić u cijeloj toj priči “sporedan, režimski lik”.

”Ljuti su što je Tužilaštvo, nakon sprovedene istrage, odbacilo njihove tvrdnje da sam im SMS porukama prijetio i ugrožavao život. Ljuti su što po njihovoj direktivi Tužilaštvo nije naredilo policiji da mi blokira granicu, da me hapsi i isljeđuje, kao što je to učininjeno 28. marta ove godine na telefonsku prijavu njihovog pobratima Slobodana Pejovića”, piše u reagovanju Radončića.

On je pitao zašto Kočan, Pavlović i Popović ne objave sadržinu telefonskih poruka: “Njima to ne pada na pamet, jer bi javnost vidjela da je najobičnija podvala da sam trojku samozvanih heroja tobože mjesecima zasipao prijetećim SMS porukama i da sam ugrožavao njihove jadne živote”.

Juriće ih do Strazbura

On je dodao da ga uz to, “crna trojka” pokušava prikazati kao čovjeka koji se bori protiv otkrivanja istine o deportacijama i kažnjavanju odgovornih za taj zločin, dok sebe veličaju kao ljude koji su otkrili taj zločin i beskompromisne borce za sankcionisanje svih odgovornih.

“To se zove otimanje tuđih zasluga. I ugledaju se na svog pobratima Slobodana Pejovića koji je prisvojio zasluge svog mrtvog kolege Milana Jokića, koji je od deportovanja spasio trojicu Bosanaca”, piše u reagovanju.

On je kazao da je u razobličavanju i procesuiranju tog državnog zločina obavio i zabilježio više od 500 intervjua sa svjedocima deportacija, policajcima, političarima... i prevalio na hiljade kilometara širom zemaljske kugle....

“Zbog svega ovoga mi je godinama prijećeno, bačena mi je bomba na kuću, demoliran automobil, hapšen sam i isljeđivan. Šta su na otkrivanju ovog slučaja uradili Popović, Kočan i Pavlović? Ništa”, napisao je Radončić.

On je dodao da “crna trojka pokušava da zastraši ljude iz pravosuđa”, jer znaju, kako je kazao, ako bude Boga i pravde, da će morati da mu isplate obeštećenje za brojne uvrede i laži. “Tužilaštvo možda mogu, ali mene neće uplašiti. Juriću ih do Strazbura, a dobijeni novac ću, da im teže bude, uplatiti u Fond za izgradnju spomen-obilježja deportovanim Bosancima u Herceg Novom”, kazao je Radončić.

Bonus video: