Očišćeno dvorište u Osnovnoj školi "Vlado Milić"

Urednici TV Vijesti zasmetao je slab odziv stanovnika Donje Gorice i roditelja čija djeca uče u toj školi
106 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 12:13h

Građanska akcija pomoći Osnovnoj školi “Vlado Milić”, čiji su pokretači Inicijativa mladih za ljudska prava, TV Vijesti, novina i portal Vijesti, je okupila veliki broj učesnika, koji su sređivali i čistili školsko dvorište.

Škola je radi stvaranja uslova za bolju nastavu i ugodniji boravak osnovaca, na poklon dobila i tehničku opremu, knjige za biblioteku i kontejnere za školsko igralište.

Pomoćnica ministra turizma i održivog razvoja Ivana Vojinović kazala je da se to Ministarstvo rado odazvalo pozivu za učešće u akciji i uručilo školi skromnu donaciju.

"Za nas u Ministarstvu je velika čast što, prije svega, možemo da pomognemo našim đacima, jer od kvaliteta njihovog školovanja zavisi i kvalitet njihovog života, ali i svih nas koji živimo u Crnoj Gori", rekla je Vojinović.

Ona je pohvalila savjet roditelja škole "Vlado Milić" na izuzetnom entuzijazmu da različite društvene subjekte okupi i udruži u okviru jedne plemenite akcije.

"Drago mi je što su se svi pozvani uključili i pomogli školi u okvirima svojih mogućnosti, jer je krajnji cilj cjelokupne akcije koristan za cijelo društvo", kazala je Vojinović.

Očekivali su veći odziv mještana i roditelja

Urednica TV Vijesti Marijana Bojanić istakla je da namjera organizatora nije bila da rade posao Ministarstva prosvjete, već da djecu nauče da je volontiranje veoma bitno.

"Mi smo kao poreski obveznici platili porez i očekujemo da će škole biti u boljem stanju i da će đaci učiti u boljim uslovima. Nije samo naše dvorište ono što treba da bude čisto, nego čitav grad i čitava zemlja. Zato smo i organizovali akciju čišćenja", kazala je Bojanić.

Jedan od pokretačkih motiva za pokretanje akcije za urednicu TV Vijesti, bilo je to što smatra da djeca u 21. vijeku zaslužuju mnogo bolje uslove za školovanje.

Bojanić je kazala da će Vijesti nastaviti sa sličnim akcijama i pozvala sve one, koji imaju neku sličnu ideju, da se jave toj medijskoj kući.

Akciju su organizovali i NVO “Grin home” i Savjet roditelja Osnovne škole “Vlado Milić” uz TV Vijesti, novinu i portal Vijesti, koji su donirali školskoj biblioteci preko dvije stotine knjiga i enciklopedija.

Akciji se pridružila i Hipo Alpe Adria banka, Alfa centar iz Nikšića, UDG, Fakt, Fudbalski klub Budućnost, EWMI, ADP Zid kao i brojne druge nevladine organizacije.

"Direktor Hipo Alpe Adria banke došao je danas iz Austrije da čisti školsko dvorište u Donjoj Gorici. Došlo je i mnogo ljudi iz Glavnog grada, NVO sektora, a Ministarstvo turizma i održivog razvoja je podržalo akciju. To su za sada simbolični pokloni, ali po reakciji predavača u školi, vidim da im to puno znači", kazala je Bojanić.

Bonus video: