"NIŠTA SE NIJE PROMIJENILO"

UP: Bez promjena u prelasku granice sa Srbijom

Kako su naveli, isto važi i za ulazak državljana Crne Gore preko graničnih prelaza u Srbiju
200 pregleda 0 komentar(a)
Granični prelaz Dobrakovo, Foto: Jadranka Ćetković
Granični prelaz Dobrakovo, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.04.2018. 18:57h

Državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru preko graničnih prelaza, uz prezentovanje lične isprave, vozačke dozvole i potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su reagovali povodom izvještavanja medija u Srbiji da se iz te države preko graničnih prelaza ne može više ući u Crnu Goru uz prezentovanje „potvrde o prudužetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka“, gdje se, kako su naveli, misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila.

Iz policije su kazali da se u režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa nije promijenilo, shodno sistemu reciprociteta kada je u pitanju ulazak iz jedne u drugu državu.

„To znači da državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru preko graničnih prelaza, pored prezentovanja lične isprave (lične karte ili pasoša) i vozačke dozvole, uz davanje na uvid i potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije)“, objasnili su u saopštenju.

Kako su naveli, isto važi i za ulazak državljana Crne Gore preko graničnih prelaza u Srbiju.

Iz policije su rekli da će, ukoliko bude promjena u smislu dokumenata koji su potrebni za prelazak državne granice, javnost o tome biti blagovremeno obaviještena.

Dodaju da je tačno da određenom broju osoba nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz Srbije.

„Međutim, te osobe nijesu ispunjavala uslove propisane Zakonom o graničnoj kontroli i Zakonom o strancima za ulazak, odnosno boravak na teritoriji Crne Gore“, naveli su iz policije.

Preporučujemo za Vas