Bar: Završen XI Festival dječijeg teatra Crne Gore

U kategoriji najbolji ansambli , žiri u sastavu predsjednik Dragiša Simović i članovi Vladimir Cerović i Leposava Raičević, izabrao je za najbolju predstavu u cjelini “Koncert za Nevenu” nikšićkog dječijeg teatra Akord
459 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2018. 17:15h

Podjelom nagrada u takmičarskim kategorijama najbolji ansambli kulturnih centara i najbolje škole, u Baru je završen XI Festival dječijeg teatra Crne Gore. Kod osnovaca, najviše nagrada je osvojio ansambl predstave “Mašnica nade” OŠ “Srbija” Stari Bar-prva nagrada za predstavu u cjelini, druge nagrade za režiju i za scenografiju, druga nagrada za žensku ulogu - Ena Pepić, treća nagrada za mušku ulogu - David Čobić, te treća nagrada za epizodnu mušku ulogu - Armin Kolar.

Druge nagrade za predstavu u cjelini osvojile su OŠ “Vlado Milić” Podgoricaza “Kraljevski festival” i OŠ “Jugoslavija” Bar za “Hilperik”, a treće nagrade OŠ “Ratko Žarić” Nikšić za predstavu “Bakina rođendanska žurkijada” i OŠ “Njegoš” Cetinje za “Koktel bajku”.

Treća nagrada za režiju i prva nagrada za scenografiju idu u OŠ “Maksim Gorki” Podgorica za “Kapetan Džon Piplfoks” , a treće nagrade za scenografiju u OŠ “Meksiko” Bar za predstave “Uspavana ljepotica” i “Kapetan Džon Piplfoks”.

Prva nagrada za mušku ulogu - Lazar Pejović, te prva nagrada za kostime idu u OŠ “Vlado Milić” Podgorica za “Kraljevski festival”. Druga i treća nagrada za kostime idu u OŠ “Šukrija Međedović” Godijevo za “Svadbu u zlatnoj šumi” i u OŠ “Njegoš” Cetinje za “Koktel bajku”

Prva nagrada za žensku ulogu pripalaje Radmili Škuletić, za naslovnu rolu u predstavi “Gospođa ministarka” OŠ “Blažo Jokov Orlandić” Bar, a treće nagrade za žensku ulogu osvojile su Ivona Bošković, “Hilperik”, i Anica Igumanović, “Kanjoš Macedonović” OŠ “Jovan Tomašević” Virpazar. Drugu nagradu za mušku ulogu osvojio je Petar Perišić, “Koktel bajka”, a treću Viktor Đurišić, “Kanjoš Macedonović”.

Treće nagrade za epizodnu žensku ulogu dobile su Anastasija Joličić, “Kanjoš Macedonović”, i Valentina Šarčević, “Svadba u zlatnoj šumi”. Prva nagrada za epizodnu mušku ulogu pripala je Luki Petranoviću, “Kanjoš Macedonović”, a druga Darisu Popari, “Svadba u zlatnoj šumi”.

U kategoriji najbolji ansambli , žiri u sastavu predsjednik Dragiša Simović i članovi Vladimir Cerović i Leposava Raičević, izabrao je za najbolju predstavu u cjelini “Koncert za Nevenu” nikšićkog dječijeg teatra Akord.

Prvu i drugu nagradu za režiju dobile su predstave “Ekologijada” Centra za kulturu Bijelo Polje i “Ima li je? Oće li doći?” Centra za kulturu Šavnik, a nagradu za scenografiju “Ekologijada”.

Za žensku ulogu nagrađene su redom Tijana Krivokapić, “Koncert za Nevenu” iJovana Milić, “Bajka iz parka” barskog Dječijeg teatra “Igrokaz”, a za mušku ulogu Aleksa Radović, “Bajka iz parka” i Vladimir Jocović, “Ima li je? Oće li doći?”, Centar za kulturu Šavnik

Za epizodne uloge nagrađene su redom Valentina Zeković, “Ima li je? Oće li doći?” i Aranđela Baošić, “Ekologijada”.

Nosilac organizacije Festivala bio je barski Teatar „Čedo Dragović“ u saradnji sa JP „Kulturni centar“ Bar, Ministarstvom prosvjete, osnovnim školama Bara i Crne Gore, uz podršku Vlade Crne Gore, Opštine Bar, Ministarstva kulture, Ministarstva finansija i prijatelja dječije pozorišne umjetnosti Crne Gore.

Galerija

Bonus video: