Porodica Hajrović ne zna kako da skupi novac za sinovu kontrolu u Beogradu

Ova desetočlana porodica živi u oronuloj kućici u sobici od 20-ak kvadrata, sagrađenoj od direka i čatme i krovom koji prokišnjava
101 pregleda 0 komentar(a)
hajrović, Foto: Beća Čoković
hajrović, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 18.09.2011. 18:27h

Ismet Hajrović, njegova vanbračna supruga Elma Balić i njihovo osmoro djece, od kojih najstarije ima 20, a najmlađe godinu i po, žive u veoma teškim uslovima u bjelopoljskom selu Lečevište.

Ova desetočlana porodica živi u oronuloj kućici u sobici od 20-ak kvadrata, sagrađenoj od direka i čatme i krovom koji prokišnjava. Unutrašnjost je posebna priča. Umjesto stakala na pozoru su zakucane daske i šperploča, nema vode, dok su inventar i tehnički uređaji „pusti sanak“.

Unutrašnjost je posebna priča. Umjesto stakala na pozoru su zakucane daske i šperploča, nema vode, dok su inventar i tehnički uređaji „pusti sanak“.

"Najstariji Jasmin (20), iako je bio dobar učenik, zbog nemaštine je napustio drugi razred Srednje ekonomske škole i sada nadniči da bi prehranio višečlanu porodicu. Semija (18), Indira (16) i Irfan (13) iz istog razloga napustili su sedmi razred osnovne škole. Sanela (10) i Selman (7) pohađaju peti i četvrti razred škole u Sutivanu, a dokle će dogurati ni sami ne znamo. Džafer ima četiri i po, a najmlađa Katarina godinu i po i želja nam je da djeci obezbijedimo makar minimalne uslove za život", priča Ismet.

Ne znaju kako da obezbjede 30 obroka dnevno

Kaže da Elma prima socijalu od 120 eura bez dječjeg dodatka i pita se kako i od čega svakodnevno da se obezbijedi minimum 30 obroka.

Donedavno smo imali kravu koju nam je poklonio bivši predsjednik Opštine, a sada ministar poljoprivrede Tarzan Milošević, koja nas je hranila.

On se zahvaljuje svima koji pomažu, a posebno vlasniku kompanije „Eko Meduza“ Jezdimiru Vujičiću i predsjedniku NVO “Euromost“ Almeru Mekiću uz očekivanje da će pomoći i novi predsjednik Opštine Aleksandar Žurić.

Iako nevoljno, Ismet i Elma dali su broj telefona 067-914-1953, kako bi svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu mogli sa njima da se čuju.

Bonus video: