Vidaković: Opet bih za đake uradila isto i popravila kompjuter

Vidakovićeva je kazala da veliku zahvalnost duguje bivšim i sadašnjim đacima kao i roditeljima što su pokrenuli zdravu etičku energiju. Rekla je da se tri puta obraćala sekretaru škole, tražeći pisani nalog za poravku kompjutera, ali da je odbijena
178 pregleda 8 komentar(a)
Milica Stankvoić, Mirjana Vidaković, Foto: Zoran Đurić
Milica Stankvoić, Mirjana Vidaković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.04.2018. 19:11h

Nastavnica Osnovne škole “Štampar Makarije” Mirjana Vidaković tvrdi da bi opet uradila isto za svoje đake i popravila kompjuter koji je četiri mjeseca bio neispravan.

Vidakovićeva je dobila otkaz navodno zbog teže povrede radne obaveze, odnosno jer je iznijela školski računar na popravku.

Direktorica škole Milica Stanković prijavila je nastavnicu policiju, iako su ona i njena pomoćnica tokom disciplinskog postupka, što stoji u zapisniku, priznale da su joj usmeno dozvolile da računar iznese iz škole.

Vidakovićeva je juče kazala da veliku zahvalnost duguje bivšim i sadašnjim đacima kao i roditeljima što su pokrenuli zdravu etičku energiju. Rekla je da se tri puta obraćala sekretaru škole, tražeći pisani nalog za poravku kompjutera, ali da je odbijena.

Sindikat prosvjete najavio je da će njihov advokat u ime nastavnice da podnese tužbu Osnovnom sudu u Podogorici.

Predsjednik podgoričkog Sindikata prosvjete Slobodan Savović prekjuče je ocijenio da je odluka o otkazu nastavnici Vidaković skandalozan i da „ovakvo ponašanje direktorice Milice Stanković vidi kao prijetnju svim zaposlenim u školi“.

On je kazao da je “simptomatično to što je postupak protiv Vidakovićeve pokrenut nakon što je u osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici otvoren izviđaj po njenoj krivičnoj prijavi protiv direktorice”. Savović je rekao da će se eventualno neoglašavanje nadležnih u Ministarstvu i ministra doživjeti kao prijetnju zajednici prosvjetnih radnika i da ministar mora da zna da će ovakva odluka o otkazu najvjerovatnije biti oborena na sudu.

Iz Ministarstva je “Vijestima” rečeno da je “obraćanje nastavnice proslijeđeno Upravi za inspekcijske poslove” i da disciplinske postupke vode oni, a ne škole, kao i da je na pravosuđu eventualno dalje postupanje u tom slučaju.

U Tužilaštvu je ovom povodom otvoren izviđaj.

Bonus video: