U Beranama počela rekonstrukcija gradskog mosta

Rekonstrukciju mosta, po projektu profesora Građevinskog fakulteta iz Podgorice Radenka Pejovića, finansira Direkcija za javne radove
176 pregleda 0 komentar(a)
ba_1, Foto: Rabrenović
ba_1, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 16.09.2011. 18:49h

Nakon nekoliko dana priprema, podgoričko preduzeće „Bemaks“ je preko svog podizvođača „Fidije“, krenulo u veliki projekat rekonstrukcije gradskog mosta u Beranama.

Prema riječima glavnog inženjera Vlastimira Praščevića planirano je da radovi traju 60 dana, ako vremenske prilike budu išle naruku izvođačima, i za to vrijeme saobraćaj preko ovog mosta biće zatvoren i za vozila i za pješake.

„Mi smo, uglavnom, krenuli punom parom. Radimo od sedam ujutru do ponoći. Ako nam vrijeme bude išlo naruku, nadam se da će ovaj most biti završen za dva mjeseca“, rekao je Praščević.

Zbog izmještanja vodotoka rijeke Lim ispod i u blizini mosta, velike količine ribe, u reviru koji je godinama bio zaštićen, ostale su praktično zarobljene u barama, pa su članovi SRK „Lim“ juče vodili veliku akciju spasavanja i prebacivanja oko tri tone ribe u glavni tok.

Oštećen u poplavama

Glavni gradski most u Beranama ozbiljno je oštećen u poplavama krajem prošle godine, kada je jedna stopa potonula za preko metar, i prijetila je opasnost da se sa prvim narednim poplavama potpuno uruši.

Rekonstrukciju mosta, po projektu profesora Građevinskog fakulteta iz Podgorice Radenka Pejovića, finansira Direkcija za javne radove.

Rekonstrukciju mosta finansira Direkcija za javne radove

Stanovnici desne obale Lima, odnosno gradskih naselja Hareme, Donje Luge, Jasikovac i velikog broja obližnjih sela, moraće da koriste magistralni most, koji se nalazi dva kilometra niže. To su, naime, jedina dva mosta koja u gradskom dijelu spajaju desnu i lijevu obalu, ne računajući treći koji se nalazi deset kilometara uzvodno, u selu Rijeka Marsenića, i koji je takođe ozbiljno u prošlogodišnjim poplavama oštećen, i planiran za rekonstrukciju.

Bonus video: