Montenegro erlajnz: 2 kvara u 10 dana nisu ništa strašno

"Montenegro Airlines napravi godišnje 20.000 sati letjenja. U tih 20.000 sati da se desi neki kvar u toku leta sasvim je prihvatljivo"
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2011. 12:14h

To što su se dva puta u deset dana avioni Montenegro erlajnza kvarili, za kompaniju nije problem.

Direktor operativnih službi i održavanja Montenegro erlajnza Milovan Milić kaže da su kontrole česte a situacija pod kontrolom.

"Imamo finansijskih problema, ali nikako ne štedimo na bezbjednosti aviona i putnika. Prije svakog leta imamo redovne kontrole i za svaki avion su propisane određene vrste kontrola koje se rade periodično. Tako da su avioni potpuno ispravni, nikada ne poleti avion koji ima bilo kakav kvar", rekao je Milić radiju Antena M.

Kvar na elektronici na "embraeru" desio se nedavno, dok je vozio fudbalsku reprezentaciju u Kardif. Kvar je saniran je po sletanju, kažu u kompaniji.

Drugi kvar se desio u subotu kada je "foker" morao da se vraća sa puta u Frankfurt, jer je otkazala hidraulika.

Nikolić: Nije ugrožena sigurnost putnika

Milić kaže da su se oba kvara desila u toku leta i da to nije zabrinjavajuće.

"Montenegro erlajnz napravi godišnje 20.000 sati letjenja. U tih 20.000 sati da se desi neki kvar u toku leta sasvim je prihvatljivo", rekao je Milić, prenosi Antena M.

I direktor sektora sigurnosti u Agenciji za civilnu kontrolu leta Mileta Nikolić razmišlja slično.

"Savremeni vazduhoplovi su napravljeni tako da ovakvi kvarovi i pojedinačni slučajevi ne ugrožavaju sigurnost vazdušnog saobračaja u smislu da bi moglo doći do nekih posljedica u odnosu na putnike", tvrdi Nikolić.

Vlada je u julu Montenegro erlajnzu otpisala dug od 3,2 miliona eura kako bi doprinijela stabilnom poslovanju.

Bonus video: