Roditelji ne daju djeci u školu! Nema toaleta, nema vode

U školi nema bitnijih problema, niti će ih biti, kazao je direktor škole Pjetro Ivezaj
156 pregleda 0 komentar(a)
mahmut lekic, Foto: Prosvjetni rad
mahmut lekic, Foto: Prosvjetni rad
Ažurirano: 12.09.2011. 14:30h

Roditelji učenika Osnovne škole „Mahmut Lekić” iz Tuzi, isturenog odjeljenja u Sukuruću, nijesu dozvolili djeci da odu u školu, zbog loših uslova u zgradi.

Oni su, protestujući ispred škole, za loše uslove u toj ustanovi koji godinama unazad postoje, optužili direktora Pjetra Ivezaja.

Ističu da je on glavni krivac što im djeca protekle dvije godine pohađaju nastavu u školi koja nema elementarnih uslova, odnosno pijaću vodu i toalet.

Direktor Ivezaj nije želio da komentariše optužbe roditelja

On je istakao da je posebno razočaravajući samovoljan odnos Ivezaja prema roditeljima i djeci, koji školu, koja je izgrađena sredstvima građana, doživljava kao ličnu imovinu.

Ivezaj, kako tvrdi Camaj, nije želio ni da razgovara sa roditeljima koji su se okupili ispred škole, prijeteći im da je “jedino on zaslužan za rad škole”, a uz to, kako dodaje, “poznato je da omalovažava i nastavni kadar”.

Nema problema

"Da bi se obezbijedili osnovni uslovi za odvijanje nastave, neophodno je vrlo malo sredstava, te je pitanje zašto se godinama nije preduzelo ništa da se to poboljša, već se voda unosi bidonima u školu", naglasio je Camaj.

Direktor Ivezaj nije želio da komentariše optužbe roditelja, ali je obećao da “radi na rješavanju tog problema i da će učenici uskoro dobiti vodu”.

"U školi nema bitnijih problema, niti će ih biti", kazao je Ivezaj.

Roditelji su odlučni da djecu ni danas, kao ni narednih dana, ne šalju u školu, sve dok im se ne obezbijede adekvatni uslovi za odvijanje nastave.

Bonus video: