Grupa crnogorskih stomatologa podnijela prijavu protiv Ćalovića

U krivičnoj prijavi Specijalnom tužilaštvu, koju potpisuje advokat Jovan Samardžić, optužuju Ćalovića za protivzakoniti uticaj, a Jočića za zloupotrebu službenog položaja. Grupa stomatologa, okupljena oko Vladimira Jovetića, ranije je saopštila da je SK nelegitimna i da oko 200 stomatologa priprema novu izbornu skupštinu
170 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Jovetić, Foto: Boris Pejović
Vladimir Jovetić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.04.2018. 19:40h

Grupa crnogorskih stomatologa podnijela je krivičnu prijavu protiv predsjednika Stomatološke komore (SK) Borislava Ćalovića i bivšeg predsjednika Ljekarske komore Đoka Jočića.

U krivičnoj prijavi Specijalnom tužilaštvu, koju potpisuje advokat Jovan Samardžić, optužuju Ćalovića za protivzakoniti uticaj, a Jočića za zloupotrebu službenog položaja. Grupa stomatologa, okupljena oko Vladimira Jovetića, ranije je saopštila da je SK nelegitimna i da oko 200 stomatologa priprema novu izbornu skupštinu.

Ćalović je rekao da su te tvrdnje neutemeljene, da je zakon ispoštovan i da u Crnoj Gori radi 740 stomatologa. U krivičnoj prijavi piše da su Jočić i Ćalović oduzeli pravo glasa i učešće stomatolozima u formiranju skupštine.

Bonus video: