Država daje stanove porodicama vojnika poginulih na Luštici

Ministar Vučinić saopštio je i "da Ministarstvo odbrane predano radi na istrazi o uzrocima teške helikopterske nesreće"
114 pregleda 0 komentar(a)
helikopteri, pad helikoptera, sastanak, Foto: Ministarstvo odbrane
helikopteri, pad helikoptera, sastanak, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 09.09.2011. 14:48h

Ministarstvo odbrane opredijelilo je tri stana za porodice stradalih pripadnika Vojske Crne Gore potpukovnika Belhadina Šahbaza, majora Ivana Obradovića i starijeg vodnika prve klase Vidoja Tomića.

Vučinić je primio porodice nastradalih u padu vojnog helikoptera 2. septembra u rejonu Luštice i prenio im riječi brige i podrške članova Savjeta za odbranu i bezbjednost predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i predsjednika Vlade Crne Gore Igora Lukšića.

"Ministar odbrane ponovio je spremnost države da nastavi brigu o njima", saopštili su iz ministarstva.

„Država je ponosna na Belhadina, Ivana i Vidoja. Oni su bili oficiri i podoficiri koji su služili za ponos, i profesionalno i ljudski. Svi moramo biti ponosni na njih, na ono što su predstavljali i kako su radili“, rekao je Vučinić.

Ministar Vučinić saopštio je i "da Ministarstvo odbrane predano radi na istrazi o uzrocima teške helikopterske nesreće" .

Osim ministra sa saradnicima, prijemu porodica su prisustvovali i načelnik Generalštaba VCG viceadmiral Dragan Samardžić i komandant Vazduhoplovne baze pukovnik Živko Pejović.

Bonus video: