Mešihat u Staroj Varoši dobio zeleno svijetlo

U toku polemike arhitekta Rifat Alihodžić najavio je da će mještani Stare Varoši dobiti novi sportski objekat
0 komentar(a)
so podgorica, vujovic, Foto: Zoran Đurić
so podgorica, vujovic, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.09.2011. 17:47h

Sjednici Skupštine Glavnog grada nijesu prisustvovali odbronici SDP-a, pa su sve tačke izglasane glasovima odbornika DPS-a.

Najviše polemike izazvao je Predlog odluke o imjenama DUP-a „Stara varoš-dio zone B“.

Predstavnici opozicije i MANS-a iznijeli su primjedbe povodom odluke da se na sportskim terenima u Staroj Varoši izgradi Mešihat, međutim, i pored toga odbornici su izglasali sa 28 glasova „za“ i 13 „protiv“ izmjenu pomenutog DUP-a.

U toku polemike arhitekta Rifat Alihodžić najavio je da će mještani Stare Varoši dobiti novi sportski objekat, iako će postojeće igralište biti srušeno zbog izgradnje Mešihata.

Tačka je bespotrebno ispolitizovana, ali bićemo sigurno svjedoci u kom grmu leži zec, rekao je gradonačelnik Mugoša

Nepotrebno potrošeno 15.000 eura

Nataša Seferović iz MANS-a je pomenula da anketa nije sprovedena u Staroj varoši povodom plana izgradnje Mešihata.

"S obzirom na 250 potpisa mještana protiv izgradnje objekta, anketa o izgradnji Mešihata definitivno nije sprovedena. Pored toga arhitekta Alihodžić demantuje sebe kada kaže da se na terenima u Staroj varoši ne gradi vjerski objekat, a u planu piše da je na tom prostoru predviđen isključivo vjerski objekat", istakla je Seferović.

Ona je dodala da je nepotrebno utrošeno 15.000 eura za novi plan za izgradnju pomenutog DUP-a.

Miodrag Bešović iz Nove zatražio je da obrađivač plana posjeti terene u Staroj Varoši u popodnevnim i večernjim satima i uvjeri se da se tamo djeca bave sportom.

Mugoša: Bespotrebna politizacija

Vladimir Vujović iz SNP-a je rekao da je dao dokumentaciju koju su mu predali mještani Stare Varoši predsjedniku Skupštine Glavnog grada Slobodanu Stojanoviću.

"Građani su tražili od našeg izbornog kluba da predamo dokumentaciju predsjedniku Skupštine da se uvjeri da tamo nisu potpisi samo pravoslavaca, već i muslimana. I oni su rekli da su sigurni da će ih predsjednik Skupštine podržati", kazao je Vujović.

Ipak predsjednik Skupštine Glavnog grada Stojanović glasao je suprotno željama mještana uz obrazloženje da je u razgovoru sa gradonačelnikom Miomirom Mugošom zaključio da će Stara varoš imati novo igralište tako da ne želi da bude protiv toga.

Gradonačelnik Mugoša je u završnom obraćanju povodom planskih dokumenata Stare Varoši rekao da u njoj ima dosta nelegalnih građevina i vlasnika zemlje.

"Tačka je bespotrebno ispolitizovana, ali bićemo sigurno svjedoci u kom grmu leži zec kad je u pitanju vjerski objekat, a u stvari u pitanju je nešto drugo. Kad izmjerimo i premjerimo zemljište, vidjećemo kakva je solidarnost tamo u pitanju i ko je koliko uzeo od zemlje, a to važi i za one koji su učestvovali u protestima ", naveo je Mugoša.

Odbornici Skupštine su potvrdili izbor Gorana Rakočevića na mjesto predsjednika Upravnog odbora KIC-a “Budo Tomović”.

Bonus video: