Životna priča M.P. i Idriza Bibića: Zbog zabranjene ljubavi prijete samoubistvom

Idrizu se M.P. obećala u ponedjeljak, ali rukovodstvo „Komanskog mosta", tvrdi Idriz, mu ne dozvoljava da joj da i prsten
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2011. 08:17h

Nesvakidašnja ljubav Idriza Bibića (57) iz Rožaja i M. P (49) iz Bara mogla bi se, kako su kazali dvoje zaljubljenih, završiti tragično, ukoliko im direktor Zavoda „Komanski most" Vaselj Dušaj, u kojem nevjesta boravi već 14 godina, ne dozvoli da skupa nastave život.

Idrizu se M.P. obećala u ponedjeljak, ali rukovodstvo „Komanskog mosta", tvrdi Idriz, mu ne dozvoljava da joj da i prsten.

"Zapravo mi nisu dozvolili ni da je vidim, što smatram da je potpuno nehumano. Direktor te ustanove me je na silu izbacio, prijetio je i da će mi zvati policiju ukoliko nastavim da insistiram da se sretnemo", ispričao je Idriz "Vijestima".

"U kontaktu smo već dvije godine, tokom kojih sam ja shvatio da je ona potpuno normalna i zdrava osoba"

On je prije 25 godina, nakon što je u njega pucao otac, ostao u kolicima. Štićenik je Doma starih u Risnu. Tamo je sa M.P- već proveo pet mjeseci.

"Tokom radova u Komanskom mostu, njihovi štićenici bili su smješteni u staračkom domu u Risnu, pa smo M. i ja mnogo vremena proveli skupa. Odlučili smo da se uzmemo i zajednički život nastavimo u Domu starih u Bijelom Polju, ali direktor Komanskog mosta nije dozvolio da M. napusti tu ustanovu jer je navodno psihički nestabilna.

U kontaktu smo već dvije godine, tokom kojih sam ja shvatio da je ona potpuno normalna i zdrava osoba, jer u suprotnom ne bih mogao da je volim. Šta će mi neko ko je lud", kazao je Idriz.

Smatra da M. u Komanskom mostu, u kojem radi u kuhinji, iskorištavaju kao besplatnu radnu snagu i da je to razlog zbog kojeg ne dozvoljavaju njihov brak.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: