Bivši radnici Autoprevoznog očekuju sastanak nakon mjeseci štrajka

“Sramota bi bilo da se sad ne riješi naš problem, sve smo istolerisali što su od nas do sad tražili, neka i oni nas ispoštuju”
0 komentar(a)
autoprevozno, Foto: Arhiva Vijesti
autoprevozno, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.09.2011. 11:42h

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća trebalo bi u ponedjeljak da razgovaraju sa predstavnicima Vlade, Opštine Nikšić, Saveza sindikata (SSCG) i upravom Tehnobaze kao što im je početkom ljeta obećano.

“Očekujemo da ćemo na sastanku u ponedjeljak dogovoriti isplatu novca koji tražimo, jer ako je ne bude, opet ćemo protestovati ispred SSCG dok nam ne daju pare”, rekao je agenciji Mina-business predstavnik bivših radnika, Milosav Đikanović.

On se nada da će predstavnici nadležnih ministarstava doći na sastanak da bi se konačno riješilo njihovo pitanje.

“Sastanak je trebalo da se održi sjutra u zgradi Opštine Nikšić, ali nijesu mogli prisustvovati predstavnici jednog ministarstva, a ništa ne možemo riješiti ukoliko se svi ne okupimo”, objasnio je Đikanović.

Sramota bi bilo da se problem ne riješi

Bivši radnici Autoprevoznog treba da se sastanu sa predsjednikom Opštine Nikšić, Nebojšom Radojičićem, generalnim sekretarom SSCG, Zoranom Masoničićem, izvršnim direktorom fabrike, Radojicom Lazovićem, predstavnikom Sindikalnog povjereništva SSCG Nikšić, kao i predstavnicima ministarstva rada i socijalnog staranja, finansija i saobraćaja i pomorstva.

Cijelo ljeto su po četvorica radnika svakog radnog dana štrajkovala od deset do 12 sati

“Sramota bi bilo da se sad ne riješi naš problem, sve smo istolerisali što su od nas do sad tražili, neka i oni nas ispoštuju”, rekao je Đikanović.

Bivši radnici su krajem jula dobili obećanje od Masoničića da će najkasnije do 7. septembra organizovati sastanak kako bi se riješio njihov problem, ali oni nijesu prekinuli štrajk.

Cijelo ljeto su po četvorica radnika svakog radnog dana štrajkovala od deset do 12 sati u jednoj od prostorija SSCG u Podgorici.

Od kraja maja bivši radnici Autoprevoznog štrajkuju i traže isplatu po 250 EUR po godini radnog staža, jer je njihovih 35 kolega taj novac dobilo prije dvije godine.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1.920 eura otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Bonus video: