POKAZALI ZNANJE

Danilovgrađani najbolji u pružanju prve pomoći

Danilovgrađani su pobjedom stekli pravo da svoje znanje pokažu u julu naredne godine na Evropskom prvenstvu u Irskoj
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 23:40h

Ekipa Opštinske organizacije Crvenog krsta Danilovgrad u konkurenciji omladine i podmlatka pobijednik je 39-og Državnog takmičenja ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći koje je završeno u Danilovgradu.

Danilovgrađani su pobjedom stekli pravo da svoje znanje pokažu u julu naredne godine na Evropskom prvenstvu u Irskoj.

Osim ekipa Danilovgrada koje su u obje kategorije bile bez premca, u veoma oštroj konkurenciji najbolje znanje iz pružanja prve pomoći pokazali su u kategoriji podmlatka drugoplasirani članovi ekipe OŠ “Aleksa Đilas - Bećo” iz Mojkovca i trećeplasirani iz ekipe OŠ “Braća Labudović” iz Nikšića.

Kod omladinskih ekipa posle prvoplasiranog Danilovgrada bila je ekipa Prve stručne srednje škole iz Nikšića, a treće mjesto pripalo je ekipi Gimnazije “Tanasije Pejatović” iz Pljevalja.

Više od 200 učesnika

Jelena Darmanović-Dubak, generalni sekretar CKCG, kazala je da se CK potrudio ove godine da takmičenje bude izmješteno van Doma u Sutomoru gdje se decenijama održavalo, i zahvalila OO CK Danilovgrad na gostoprimstvu i svemu što su uradili da takmičenje protekne u redu, kao i Opštini Danilovgrad, Domu zdravlja, kasarni “Milovan Šaranović” i Policijskoj akademiji.

"Više od dvjesta osoba uzelo je učešća u ovom takmičenju i sve je prošlo u najboljem redu. Očekujemo da naredno, jubilarno 40. takmičenje, bude održano u nekom drugom gradu sa mnogo većim brojem učesnika", kazao je u ime organizatora CK CG Igor Jokanović, dodajući da je domaćin OO CK Danilovgrad na čelu sa Rankom Saveljićem zaista dobro uradio svoj dio posla oko organizacije prvenstva.

Rezultat svakodnevnog rada

Instruktor pobjedničkih ekipa Ivan - Džo Kadović kazao je da je ovo samo rezultat svakodnevnog rada u minula tri mjeseca koliko su trajale pripreme za prvenstvo.

"Radili smo skoro svakodnevno. Bio je veliki zadatak spremiti dvije ekipe, podmladak i omladinu. S obzirom da je konkurencija bila veoma jaka, da su svi gradovi imali po dvije ekipe, zadovoljstvo koje nam je donijela pobjeda u obje kategorije je ogromno. Ovo je zaista veliki uspjeh, jer mislim da smo mi jedini grad koji je do sad osvajao tu duplu krunu. Što se tiče znanja svih učesnika, ono je bilo na zavidnom nivou , ali mi smo pokazali zbog čega smo deceniju na vrhu", kazao je Kadović.

On je dodao da veliki dio zasluge za njihovu uspjeh pripada Ranku Saveljiću, sekretaru OO CK Danilovgrad koji im je nesebično pomagao svakog dana, i Domu zdravlja “Dimitrije Dika Marsenić” na čelu sa direktoricom Zoricom - Bebom Kovačević koji su im obezbjeđivali zavojni materijal.

Od ponedjeljka novi projekat

"Od ponedjeljka nas čeka novi projekat, pripreme za Evropsko prvenstvo u Irskoj koje će biti u julu naredne godine i na kom će se takmičiti 27 reprezentacija iz Evrope", kazao je Kadović.

Ivana Grgurović, kapiten pobjedničke ekipe u kategoriji omladine, kazala je da ih je motivisala jaka želja zvana Evropsko prvenstvo u Irskoj.

"Svi mi željeli smo da dobijemo šansu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Trenirali smo svakodnevno , a to nas je motivisalo dodatno", kazala je ona.

Galerija

Preporučujemo za Vas