Crnogorski osnovci boravili u Grčkoj

“Različiti običaji, jezici i države iz kojih dolaze, nijesu bili prepreka za učesnike kampa, već upravo podsticaj za druženje”
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2011. 16:56h

Kako razvijati multikulturalni dijalog - bila je tema ovogodišnjeg UNESCO-vog međunarodnog kampa u grčkom gradu Nea-Skione, na kojem su prvi put učestvovali učenici iz Crne Gore.

Devetočlana ekipa iz Herceg Novog, Ulcinja i Podgorice je tokom sedmodnevnog boravka u Grčkoj učestvovala u zajedničkim aktivnostima sa još stotinu vršnjaka iz 20 država. Svi su imali zadatak da predstave svoju zemlju, grad i školu.

“Naši đaci su imali video prezentaciju ljepota i specifičnosti Crne Gore, kao i gradova iz kojih su došli”, kazao je vođa grupe Željko Bojović, direktor OŠ “Milan Vuković” iz Herceg Novog.

“Različiti običaji, jezici i države iz kojih dolaze, nijesu bili prepreka za učesnike kampa, već upravo podsticaj za druženje”, kazala je Marija Ćosić, koja je sa Bojanom Vujanovićem predstavljala OŠ “Milan Vuković”.

Na kampu je učestvovala i Sofija Komar iz OŠ “Orjenski bataljon” iz Bijele.

Sve njih je proljetos na kamp pozvao grčki ambasador.

Bojović je obećao da će crnogorsku ekipu još jednom uskoro okupiti u svojoj školi, kako bi podržao lijepe kontakte i prijateljstva koja su stekli tokom boravka u Grčkoj od 17. do 24. avgusta.

Bonus video: