Raspisan javni konkurs za direktora RTCG

Savjet je 28. jula smijenio Branka Vojičića sa funkcije generalnog direktora te medijske kuće
128 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.09.2011. 10:22h

Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) raspisao je konkurs za generalnog direktora te kuće na period od četiri godine.

Savjet je 28. jula smijenio Branka Vojičića sa funkcije generalnog direktora te medijske kuće, a za vršioca dužnosti imenovao dotadašnjeg savjetnika za strateški razvoj, Slavka Šepića.

Kako se navodi u konkursu objavljenom u dnevnim novinama, uslov je da je kandidat državljanin Crne Gore, da ima prebivalište u njoj, da ima najmanje visoku stručnu spremu kao i najmanje pet godina radnog iskustva.

Učesnik konkursa, pojašnjeno je u konkursu, dužan je da dostavi dokaz da je državljanin Crne Gore, uvjerenje o mjestu preivališta kao i dokaz o završenoj školskoj spremi.

„Učesnici su dužni da dostave dokaz o traženom radnom iskustvu, program razvoja i rada RTCG za mandatni period i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak“, navodi se u konkursu.

Dodaje se da je neophodno da kandidat dostavi uvjerenje nadležnog suda da nije pravosnažno osuđen za krivično djelo protiv službene dužnosti, korupciju, prevare, krađe.

Konkursom je propisano da za generalnog direktora ne mogu biti imenovani odbornici i poslanici niti one osobe koje imenuje Skupština, Vlada ili predsjednik Crne Gore

Funkcioneri političkih stranaka i vlasnici udjela, akcionari članovi organa upravljanja i imaju interesa u drugim proizvođačima radio i televizijskog programa ne mogu biti imenovani za generalnog direktora.

„Osobe koje su u braku sa navedenim u ovom članu ili se sa njima nalaze u srodstvu i to u pravoj liniji ne mogu biti imenovani za generalnog direktora", navodi se u konkursu.

Bonus video: