Nakon RTL-a, Nove i Prve sprske TV, ni B92 neće na kablovsku

Dodao je da će u Crnoj Gori i ubuduće na kablovskoj moći da se gleda info kanal te televizije
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2011. 08:44h

Poznata beogradska Televizija B92 obavijestila je kablovske operatere u Crnoj Gori da ubuduće neće moći da emituju njen program.

“Imamo problem sa poštovanjem plaćenih prava. Nije u redu ako mi kupimo plaćena prava za neki teniski turnir za Srbiju i da se to može gledati na našem osnovnom kanalu na kablovskoj televiziji u Crnoj Gori, gdje je neko drugi platio ta prava. Iako je ugovorima, koje imamo sa kablovskim operaterima u Crnoj Gori precizirano koje programe zbog problema sa plaćenim pravima moraju zatamniti, dešavalo se obratno. Da više ne bi imali tih problema, obavijestili smo ih da prekinu distribuciju našeg osnovnog programa”, kazao je za “Vijesti” Veran Matić, glavni i odgovorni urednik B92.

On je kazao da isti problem imaju i u drugim susjednim državama.

“Sličan je problem i u ostalim zemljama okruženja, pa smo isto obavještenje uputili kablovskim opreterima u Makedoniji”, kaže Matić.

Dodao je da će u Crnoj Gori i ubuduće na kablovskoj moći da se gleda info kanal te televizije jer je, kako je kazao, riječ o programu koji je produkcija tog medija i ne može biti problema sa plaćenim pravima.

Na ovaj način, nakon ukidanja hrvatskih televizija RTL i Nove, poslije toga Prve srpske i sada B92, značajno će biti smanjena atraktivnost kablovskih televizija u Crnoj Gori, posebno u dijelu koji se odnosi na izbor televizija iz država nastalih raspadom Jugoslavije.

Bonus video: