Baranin Nikola Tepavčević isplivao Faros maraton na Hvaru

U konkurenciji tridesetak plivača iz 24 države, Nikola je stigao dvadeseti, međutim, imajući u vidu uslove u kojima se spremao, podvig je i sam prolazak kroz liniju cilja
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2011. 16:41h

Član barskog Plivačkog kluba „Maraton“ Nikola Tepavčević isplivao je čuveni „Faros maraton“ na Hvaru dužine 16 kilometara i tako postao prvi Crnogorac kojem je to pošlo za rukom, nakon crnogorskih plivačica Darije Pop i Jelene Dedajić.

“Faros maraton”- otvoreno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju, održava se već 36 godina u Starom gradu na Hvaru.

U konkurenciji tridesetak plivača iz 24 države, Nikola je stigao dvadeseti, međutim, imajući u vidu uslove u kojima se spremao, podvig je i sam prolazak kroz liniju cilja.

“Nikola je vrijedno trenirao cijele godine i to u moru, kada su vremenski uslovi dozvoljavali, a zimi u zatvorenom bazenu u Budvi. Nije nam bio cilj da jurišamo na obaranje rekorda ili medalju, već da u izuzetno jakoj konkurenciji svjetske plivačke elite Crna Gora ima svog predstavnika koji će isplivati ovu veoma tešku stazu. Apelujem na Direkciju javnih radova, lokalnu samoupravu i sve institucije da se organizujemo i izgradimo otvoreni i zatvoreni olimpijski bazen u Baru”, rekao je “Vijestima” nakon povratka iz Hrvatske predsjednik PK “Maraton”, mr Miodrag Banović.

Bonus video: