Konkurs za osnovce: Vaš likovni rad može biti dio kalendara za 2012.

Iz Agencije su podsjetili da je Generalna skupštin UN 1994. godine proglasila 16. septembar Međunarodnim danom zaštite ozonskog omotača
101 pregleda 0 komentar(a)
Ozonski omotač, Foto: Shutterstock.com
Ozonski omotač, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.08.2011. 10:55h

Agencija za zaštitu životne sredine pozvala je sve osnovne škole u Crnoj Gori da se pridruže obilježavanju Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača kroz likovni konkurs za učenike.

Kako je saopšteno iz Agencije likovne radove na teme "Zaštiti planetu, sačuvaj ozonski omotač", "Ozonski omotač čuvar života na planeti”, „Klimatske promjene” i „Zaštita životne sredine” treba poslati do 15. septembra.

“Predviđeno je da od pristiglih radova bude odabrano 12 najboljih, od kojih će Agencija za zaštitu životne sredine napraviti zvaničan kalendar za 2012. godinu, a tri prvoplasirana rada biće nagrađena prigodnim poklonima”, navodi se u saopštenju.

Iz Agencije su podsjetili da je Generalna skupštin UN 1994. godine proglasila 16. septembar Međunarodnim danom zaštite ozonskog omotača. Ove godine 16. septembar u svijetu se obilježava pod motom ''Eliminacija HCFC supstanci - jedinstvena prilika''.

Obilježavanje Dana zaštite ozonskog omotača ima za cilj podizaje svijesti stanovništva o potrebi zaštite ozonskog omotača, koji je od vitalnog značaja za život na površini zemlje jer djeluje kao filter i štiti da štetni ultraviolentni zraci stignu do zemlje.

Bonus video: