Finansije nisu spriječile Šušanjane da uz muziku kušaju skušu i vino

Na tri štanda na šetalištu podijeljeno je gratis 120 kilograma skuše, 100 litara vina i mušule, a potom su u kafeu gosti dočekivani priganicama, domaćim sirom i maslinama
51 pregleda 0 komentar(a)
Veče Šušanjana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Veče Šušanjana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.08.2011. 17:57h

Na dijelu šetališta na Žukotrlici i u kafeu „Kod žednog kojota“, održano je IV „Veče Šušanjana“.

Bez obzira što je skroman budžet ove godine umnogome reducirao manifestaciju koja slavi mediteranski duh i kulturno-istorijsko naslijeđe Šušanja, pa tako nije bilo ni medijske najave, ova ljetnja fešta koju organizuje NVO „Šušanj za Mediteran“ sa MZ Šušanj i prijateljima, privukla je veliki broj posjetilaca.

Na tri štanda na šetalištu podijeljeno je gratis 120 kilograma skuše, 100 litara vina i mušule, a potom su u kafeu gosti dočekivani priganicama, domaćim sirom i maslinama.

“Zbog skromnih finansijskih sredstava koja su ovog puta prikupile samo porodice starosjedilaca Šušanja, nijesmo mogli napraviti manifestaciju na nivou prethodne tri, a odlučili smo se na ovaj potez da ne bi prekinuli kontinuitet.

Došli su naši prijatelji, gosti, ljudi koji vole ovu manifestaciju, a želja nam je da ovo bude klasična mediteranska fešta. Već narednog ljeta očekujemo da zablista uz punom sjaju”, rekli su „Vijestima“ organizatori.

Dubravka Paladin je posjetiocima pročitala esej o šušanjskoj istoriji, djelo profesora Dejana Paladina, a potom je, uz svirku grupe „Saund plejt“, sa pjevačem Lazarom Lazarevićem, druženje potrajalo do kasno u noć.

Bonus video: