Mještani Tuzi optužuju komunalne radnike da pale smeće sa pijace

" Ovo se ne dešava prvi put. Do sada su palili u večernjim časovima, ali evo danas su to učinili usred bijela dana. Ne možemo da dišemo od dima"
83 pregleda 0 komentar(a)
Pijaca Tuzi, Foto: Jovan Stanišić
Pijaca Tuzi, Foto: Jovan Stanišić
Ažurirano: 29.08.2011. 16:20h

Mještani Tuzi, koji žive u blizini nekadašnje kasarne, juče su negodovali zbog gustog dima i isparenja koja su nastala kada je neko zapalio obližnje smeće koje obiluje plastikom.

Mještanin Mensur Turusković, čije je preduzeće udaljeno na svega trista metara od zapaljenog smeća, tvrdi da su radnici Javnog preduzeća "Čistoća" zapalili smeće koje su donijeli sa obližnje pijace na kojoj se prodaju polovne stvari.

" Ovo se ne dešava prvi put. Do sada su palili u večernjim časovima, ali evo danas su to učinili usred bijela dana. Ne možemo da dišemo od dima" kazao je Turusković.

On tvrdi da zapaljene kese, najloni, stare papuče, patike i ostalo smeće "truju mještane, toliko da je to postalo nepodnošljivo".

Turusković je kazao "Vijestima" da je o tome obavijestio Komunalnu policiju, koja se proglasila nenadležnom, kao i Nevladinu organizaciju "Green home", iz koje su mu kazali da će o tome obavijestiti naš list.

Iz JP “Čistoća” saopštili su da smeće nisu mogli zapaliti radnici pomenutog preduzeća.

" Radi se o prostoru koji je nekad koristila kasarna, zatim je tu bio pogon Titeksa, a sada je taj teren napušten.

S obzirom da taj prostor nema karakter javne površine, odgovorno tvrdimo da naši radnici ne ulaze da čiste, a kamo li da pale otpad u tom dvorištu" naveli su iz JP “Čistoća”.

Bonus video: