Crnogorke se "susrele" sa uraganom: Neugodno je, ali nije strašno

Život u gradu koji nikada ne spava je stao, najveća američka podzemna željeznica prvi put u istoriji ne radi, zatvoreni su aerodromi, a ne ulici nema taksija
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 18:32h

Zatvoreni u svojim domovima i skloništima Amerikanci su iščekali uragan Ajrin. Međutim, nakon noći koju je pratila jaka kiša i vjetar, sagovornica Televizije Vijesti crnogorska državljanka Milica Šćepanović kaže da se ništa posebno nije dogodilo.

“Pred spavanje je bilo neugodno zbog jakog vjetra. Mi smo na osamnaestom spratu, a što je čovjek visočije, to je više nezgodno”, kaže ona, dodajući da je bila veća panika nego što bi trebalo.

"Susret" sa uraganom Ajrin slično je doživjela i Antoaneta Jurovicki koja živi u Nju Džersiju.

Milica Šćepanović

“Čekali smo čitavu noć da vidimo što će se desiti. Kiša je padala non-stop. Odustali smo od čekanja oko 5 sati ujutro i pošli smo svi da spavamo, nadajući se da ćemo ujutro da vidimo neke promjene. Međutim, sve je i dalje isto”, rekla je Jurovicki.

Uragan su najviše osjetili stanovnici priobalnog dijela koji su morali da napuštaju svoje domove i odlaze u skloništa, a sagovornica televizije Vijesti podsjetila je na izjavu predsjednika SAD-a Baraka Obame “da je sva obala uništena i da će kiša i vjetar biti još dva dana”.

Život u gradu koji nikada ne spava je stao, najveća američka podzemna željeznica prvi put u istoriji ne radi, zatvoreni su aerodromi, a na ulici nema taksija.

Antoaneta Jurovicki

Crnogorke koje žive u Americi kažu da se proteklih dana nije bilo prijatno naći u nekom od gradova, na putanji kuda će proću uragan Ajrin. Pripremili su ih na najgore, pa su ljudi masovno odlazili u prodavnice i pravili zalihe vode i hrane, kupovali baterijske lampe, čak nije bilo ni jedne slobodne korpe.

“Prodavnice su posebna priča. Ne možemo da nađemo vodu, konzerve su nestale sa polica. Narod se baš pripremio”, kaže Antoaneta.

Uragan Ajrin je kategorije 1, najniži na skali, što je jednako tropskoj oluji. Ovakvo nevrijeme obično zaobilazi ovaj dio Amerike, a posljednji uragan je zabilježen prije 26 godina.

Galerija

Bonus video: