rijekom zetom

Nikšićanka Ivana Žugić mis rijeke Zete

Uz Ivanu Žugić kojoj je odlukom žirija pripala titula najljepše, lentu su dobile i njena sugrađanka Kristina Mitrović prva pratilja, i druga pratilja Tijana Uzelac iz Podgorice
321 pregleda 0 komentar(a)
mis rijeke zete, Foto: Jelena Jovanović
mis rijeke zete, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 26.02.2019. 00:47h

Titula misice rijeke Zete pripala je Nikšićanki Ivani Žugić, a izborom za mis završeno je prvo veče tradicionalne trodnevne manifestacije "Rijekom Zetom 2011" koje je na platou pored gradskog mosta okupilo više od 2000 posjetilaca.

Trinaest djevojaka koje su prošle u finale izbora za mis u nekoliko odjevnih kombinacija prošetale su pistom, predstavile se publici i sedmočlanom žiriju u sastavu Slađana Pavlović, Milanka Rakočević, Suzana Domazetović, Aleksandra Božović - Čelebić, Marija Mrkić, Aleksandar Pavićević i Nikola Antović.

Uz Ivanu Žugić kojoj je odlukom žirija pripala titula najljepše, lentu su dobile i njena sugrađanka Kristina Mitrović prva pratilja, i druga pratilja Tijana Uzelac iz Podgorice.

Nikola Rakočević koordinator programa predviđenog za prvu noć manifestacije “Vijestima” je kazao da je već postalo tradicionalno da se na izbor prijavljuju djevojke iz gradova kroz koje protiče Zeta i da su se organizatori i pored krize potrudili da obezbjedie nagrade za misice..

Pjesma Zeti

Ratko Lakić glavni administrator u Opštini Danilovgrad manifestaciju je otvorio stihovima

"Jedva čekam da dođe ljeto,

da me zagrliš zelena Zeto.

Sa tobom rastem i tajne dijelim,

sa tobom putujem svijetom cijelim",

koje je napisala Ane Stanišić, učenica danilovgradske osnovne škole pobjednica prošlogodišnjeg festivala "Kraj zelene Zete".

Lakić je kazao da je lokalna turistička organizacija pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad i uz finansijsku pomoć brojnih sponzora i ovog "vrelog avgusta" pripremila bogat kulturno - zabavni i sportski program.

Tokom čitavog dana manifestacija je bila veoma dobro posjećena, a na Trgu 9. Decembra bio je veliki broj i posjetilaca i izlagača zdrave hrane i domaćih radinosti.

Organizatori manifestacije potrudili su se da raznolikim sadržajem zadovolje ukus svih posjetilaca. Na sceni pored mosta smjenjivali su se vokalni solisti Ivana Martinović, Jovana Ćupić, Slobodan Kovačević, kao i plesne grupacije i pojedinci iz plesnog kluba "Matrix" koji su svojim plesačkim umjećem izmamili najviše aplauza.

Među mnogobrojnom publikom koja nije krila oduševljenje dobrim odabirom učesnika u zabavnom programa predviđenog za prvu veče manifestacije , bio je predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović sa najbližim saradnicima,predstavnici lokalne vlasti i pojedinih opozicionih partija.

Drugi dan manifestacije obilježili su skokovi sa gradske skakonice, preplivavanje i poribljavanje rijeke, izložba i degustacija domaćih proizvoda i takmičenje ribolovaca "udicom na plovak" .

Pet profesora fizičke kulture , Marijana Vukićević, Boženka Kalezić, Milovan Ljubojević, Ivan Stanišić i Petar Pavićević ocjenjivali su skokove sa mosta i pratili regularnost takmičenja.

Zetu su u konkurenciji takmičara do 15 godina najbrže preplivali Bogićević Ljubo, Radunović Nikolaj i Radulović Vlado, a kod starijih prva tri mjesta pripala su Bogićević Obrenu, Janjatović Jovanu i Jovanović Bojanu.ž

Skok sa skakonice od 7 metara Pavićević Draganu donio je prvo mjesto, a kod mlađih koji su skali sa manje visine najbolji su bili Kalezić Nikola, Omerović Alen i Škrielj Anes.

Nekima je jedino vrućina smetala

Tokom čitavog dana manifestacija je bila veoma dobro posjećena, a na Trgu 9. Decembra bio je veliki broj i posjetilaca i izlagača zdrave hrane i domaćih radinosti.

Predsjednik organizacionog odbora manifestacije Vidoje Pavićević kazao je “Vijestima” da je zadovoljan kako su protekla prva dva dana manifestacije.

“Otvaranje, izbor misica, kompletan program i masovnost posjetilaca ocjenio bih desetkom. Mislim da je broj posjetilaca koji su prisustvovali otvaranju najveći od kad pripremamo i realizujemo ovu manifestaciju. Posjeta je i danas dosta dobra, ali očekujemo da iz godine u godinu bude još masovnije”, kazao je Pavićević.

Meda, priganica, vina, rakije, smokava i raznih peciva bilo je za sve raspoložene za degustaciju.

Meda, priganica, vina, rakije, smokava i raznih peciva bilo je za sve raspoložene za degustaciju, a mladi pčelari Bojan Dragojević i Mirko Krcunović od pčelarske organizacije Danilovgrada dobili su po 3 košnice koje im je uručio Velizar Miki Pavićević predsjednik udruženja.

Na otvaranju drugog dana manifestacije govorio je Radovan Miljanić predsjednik pčelarske organizacije Crne Gore, a menadžer Opštine Danilovgrad dr Dragan Dragojević u ime organizatora svima je poželio dobrodošlicu.

Među posjetiocima je bio i dr Miodrag Đurović predsjednik danilovgradske skupštine čiji su utisci i više nego pozitivni

“Ovo je nešto sa čim Danilovgrad može da se predstavi i širem regionu” kazao je on-

Među najmlađim izlagačima meda bile su Lidija i Iva Pavićević.

“Sjedimo ovdje, malo smo očistili ovo mjesto za sjutra. Gledamo skokove, preplivavanje rijeke, tu smo cijeli dan. Nemamo ništa, ali ništa nam i ne treba.

Veliki broj mladih ljudi je odmarajući pored Zete ili kupajući se u njoj potražio spas od vrućine, a neki su vrijeme iskoristili da teren pripreme za sjutrašnje takmičenje.

Članovi trećeplasirane ekipe sa prošlogodišnjeg takmičenja u spremanju riblje čorbe koje smo zatekli ispod mosta kazali su nam da je sve odlično.

“Sjedimo ovdje, malo smo očistili ovo mjesto za sjutra. Gledamo skokove, preplivavanje rijeke, tu smo cijeli dan. Nemamo ništa, ali ništa nam i ne treba”, kazali su oni.

Treći dan manifestacije rezervisan je za takmičenje u pripremanju riblje čorbe, skokove sa mosta, trku lađama.. Organizatori su najavili dobru zabavu na zatvaranju manifestacije.

Preporučujemo za Vas